Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
seawolf688, Przecież napisał mathiass że potraktował matówkę spirytusem. Żadna pasta na to nie pomoże. :evilsmile:

seawolf688  Dołączył: 27 Maj 2011
Dada, jak pisałem wiadomość jak jeszcze nie było informacji o matówce w spirytusie - no ale rzeczywiście obawiam się że pasta do zębów niewiele pomoże :-)

seawolf688 napisał/a:
matówce w spirytusie
Zdecydowanie lepsze są wiśnie w likierze :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Przy odpowiedniej ilości też w wizjerze mętnieje :mrgreen:

Ale po jego zewnętrznej stronie, na innej soczewce. I to raczej z winy oprogramowania :-P

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
To potwierdza, że nic nie jest idealne ;-)

mathiass  Dołączył: 14 Cze 2012
ok dzięki za porady. Napisałem do serwisu niemieckiego skoro polski mnie olał. Zobaczymy może oni poważnie podejdą do tematu, bo apollo mnie zawiodło.

qorel  Dołączył: 09 Lis 2008
Z pastą to bym uważał bo mają różną granulacje, to taki super drobny papier ścierny w płynie ( żelu ). Ja po użyciu jednej miałem jeszcze gorzej niż przed, dopiero taka przezroczysta załatwiła sprawę.
Soczewka jest jak najbardziej plastikowa nawet z jakimiś powłokami ( koloru niebieskiego ) to one z zarysowaniami dają efekt mgły, najbardziej widoczny w słoneczny dzień.

mathiass  Dołączył: 14 Cze 2012
Ostatecznie muszę zwrócić honor serwisowi - firmie Apollo. Odezwali się i zaproponowali sprowadzenie matówki w terminie miesiąca za 100 zł. Tymczasem niemiecki serwis odezwał się i podał mi adres www sklepu ich serwisu, który ma matówki dostępne "od ręki" ale cena jest sporo wyższa - http://www.tekade.de/Zube...teile/Pentax/7/

pozdrawiam
Maciej

Skocz do: