ClicoFantastico napisał/a:próbowaleś może tą metodę implementować ?
Janes napisał/a:A przy okazji jak u Was mówią na placki ziemniaczane?
W moich stronach funkcjonują 2 nazwy
1. bliny
2. plęzy
daniel1981 napisał/a:w byłym leszczyńskim z ktorego pochodzę mówi się też Plyndze
PiotruśP napisał/a:plęzy (u mnie akurat plinzy) znam i lubię :)... tzn. placki ziemniaczane lubię :)
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
rysiekll napisał/a:gdzie indziej funkcjonuje ta nazwa i czy oznacza to samo
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Ż jest P... p.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
emigrant napisał/a:ale żona nie chce robić, "bo tuczą"
zorzyk napisał/a:Pizza sh.t
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ż jest P... p.
sung + M50/1.7
: paruchy, inaczej zwane kluskami na lumpiejojoko napisał/a:Ooo kluski na parze
K_SZTANKA | MAKINON | SOLIGOR |TAMRON | DODATKI |
Galeria: http://picasaweb.google.pl/Alfx1969
Staraj się aby psy, które wieszasz na ludziach były rasowe...
kadyszka z limitedem i microOlek z naleśnikiem
K_SZTANKA | MAKINON | SOLIGOR |TAMRON | DODATKI |
Galeria: http://picasaweb.google.pl/Alfx1969
Staraj się aby psy, które wieszasz na ludziach były rasowe...
Tak z czeskaAlfx napisał/a:modrą kapustą
to są pyzy - Jeśli myślisz o takich z ciasta robionego podobnie, jak na placki - no może ciut więcej mąki.MORKO napisał/a:kluski na surowych pyrach(takie zielone)
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
... nie, nie... to są kluchy "kładzione" robi się je wyrabiając ciasto z mąki i tartych surowych ziemniaków, a potem rzucając to ciasto łyżka na wrzątek. Mam rację, Morko?emigrant napisał/a:to są pyzy
K_SZTANKA | MAKINON | SOLIGOR |TAMRON | DODATKI |
Galeria: http://picasaweb.google.pl/Alfx1969
Staraj się aby psy, które wieszasz na ludziach były rasowe...
No to, co region, to inna nazwa, albo ta sama na co innego.Alfx napisał/a:to są kluchy "kładzione" robi się je wyrabiając ciasto z mąki i tartych surowych ziemniaków, a potem rzucając to ciasto łyżka na wrzątek.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
MORKO napisał/a:a jedliście może kluski na surowych pyrach(takie zielone)? - niebo w gębie, szczególnie ze skwareczkami i gotowaną kiszoną kapustą
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
Mieszkałem parę latek w Koninie, ale tego określenia nie słyszałem. Rozumiem natomiast jego pochodzenie. Kroi je się na ukos, czyli "na szagę".Janes napisał/a:szagówki
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
U nas tak samo. Ale nie lubię.emigrant napisał/a:Moja mama robiła kluski kładzione tak samo, ale bez ziemniaków.
Ż jest P... p.
Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Theme created by opiszon, powered with Bootstrap and VanillaJS.
Strona używa plików cookie. Jeśli nie zgadzasz się na to, zablokuj możliwość korzystania z cookie w swojej przeglądarce.
my.pentax.org.pl