|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
Alfx napisał/a:emigrant napisał/a:
to są pyzy
... nie, nie... to są kluchy "kładzione" robi się je wyrabiając ciasto z mąki i tartych surowych ziemniaków, a potem rzucając to ciasto łyżka na wrzątek. Mam rację, Morko?
pentax i fuji
Alfx napisał/a:... nie, nie... to są kluchy "kładzione" robi się je wyrabiając ciasto z mąki i tartych surowych ziemniaków, a potem rzucając to ciasto łyżka na wrzątek. Mam rację, Morko?emigrant napisał/a:to są pyzy
kadyszka z limitedem i microOlek z naleśnikiem
też znam, z jagodami albo powidłami ...jojoko napisał/a:Ooo kluski na parze
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
rysiekll napisał/a:A wiecie co ja bym zjadł (bo zrobił się wątek o jedzeniu ), kanapkę ze świeżą gęstą śmietaną i cukrem
kadyszka z limitedem i microOlek z naleśnikiem
bEEf napisał/a:Ha, czyli jednak przypomnieliście mi parę gwarowych zwrotów:
- kluski kładzione to u mnie lane kluski.
- na prażuchy moja żona mówi prażoki.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Cytatna kluski kładzione ciasto jest gęstsze i porcję na każdą kluskę wkłada się do wrzątku łyżeczką.
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
Pozdrawiam
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
|K-3II|K20D|DA 18-55|SIGMA 70-300 APO MACRO| Orestor 135/2.8 M42|Pentax FA28-80|Jupiter 85/2|SD 4GB| AF-540FGZ :D
Pozdrawiam
Pozdrawiam, emigrant.
F100, SB80DX, SB30, N 20/2.8, N 50/1.8D, N 85/1.8D
talent antyfotograficzny