Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
fakt :roll:

aflinta  Dołączył: 01 Lip 2007
A czego spodziewacie się po szkle, które jest uzupełnieniem kitowego 18-55? Kolega użytkuje takiego od kilku miesięcy (zdaje się, że z USA przywiezione), no chyba, że jeszcze jakieś inne jest SMC DA 50-200? Ja się zdecydowałem na stare wielkie i ciężkie (w porównaniu do tego 50-200) SMC FA 80-320 :evilsmile:

censso  Dołączył: 05 Lip 2007
Witam
W watku wcześniej pojawił się link do sklepu w USA "B&H" .Mają w sprzedaży obecnie te szkło . Czy ktoś z was kupował już u nich ? Jak wygląda wysyłka do nas , ile się czeka i jak póżniej od strony celnej u nas to wygląda. ?

mcgyver  Dołączył: 08 Lis 2006
Tak swoją drogą jakby ten nowy tele 55-300 był przyzwoity optycznie to całkiem przyjemny zakres... Chyba bym sie skusił... Podaliby jakie szczegóły w końcu o tych obiektywach, bo nawet nie wiadomo kiedy będą na rynku - pewnie za 2 lata... :-/

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
Ja chyba przestanę czekać i kupię Sigmę 70-300 :-/

ms  Dołączył: 03 Kwi 2007
aflinta napisał/a:
A czego spodziewacie się po szkle, które jest uzupełnieniem kitowego 18-55?

Żeby miało choć podobnie równe osiągi jak Tamron czy Sigma 70-300 - obiektywy (średnio) za te same pieniądze.

Stachu  Dołączył: 27 Kwi 2007
aflinta napisał/a:
A czego spodziewacie się po szkle, które jest uzupełnieniem kitowego 18-55?

Tego, co o nim piszą i mówią, czyli że jest bdb.

Może jednak "wypadek" jaki przeżyła ta sztuka obiektywu miał istotny wpływ na wyniki tego testu.
Mimo naprawy (i zapewnień) serwis Pentaxa mógł nie dostroić czegoś na 100% i stąd te duże różnice w rozdzielczości miedzy brzegiem a centrum.
Chyba powninniśmy naciskać optyczne.pl o wykonanie testów...

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
biorac pod uwage jak niemiecki serwis poskladal za pierwszym razem mojego istD to wcale bym sie nie zdziwil ze pieprneli si eprzy skladaniu...

Troll  Dołączył: 07 Maj 2006
gdzieś czytałem, że miały wady i przez to ich nie ma, kupiłem sigmę Apo i jest naprawdę dobra

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
W tym teście obiektyw nie wypadł aż tak źle. Pytanie tylko, kto bardziej rozmija się z prawdą?

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
Szumak, ja tam wierzę użytkownikom, którzy jak jeden mąż twierdzą, że obiektyw jest oki. Po drugie, nie raz nie dwa były tu pokazwane fotki z tego obiektywu - i były w porządku. Prawda jest taka jaką widać na własne oczy.

Szumak napisał/a:
W tym teście obiektyw nie wypadł aż tak źle. Pytanie tylko, kto bardziej rozmija się z prawdą?

No prawda. Sample i wykresy rozdzielczości ładne.

Szumak  Dołączył: 18 Cze 2007
No to prawda bEEf, masz rację.

Korba  Dołączył: 30 Lis 2006
Z tego testu na photozone wynika jedna "pocieszająca" dla nas konkluzja: Nie jesteśmy przez naszą ukochaną firmę traktowani jakoś szczególnie kiepsko :evilsmile: . Wynika to z tego, że (o ile dobrze zrozumiałem lengłydż) facet wysłał zakupiony w sklepie felerny egzemplarz obiektywu do serwisu i dostał "naprawione" szkło już po 7 tygodniach ;-) . A teraz czeka na komentarz z centrali (?). Wychodzi na to, że się wkurzył i dlatego zdecydował się opublikować wyniki.

Korba napisał/a:
Z tego testu na photozone wynika jedna "pocieszająca" dla nas konkluzja: Nie jesteśmy przez naszą ukochaną firmę traktowani jakoś szczególnie kiepsko :evilsmile: . Wynika to z tego, że (o ile dobrze zrozumiałem lengłydż) facet wysłał zakupiony w sklepie felerny egzemplarz obiektywu do serwisu i dostał "naprawione" szkło już po 7 tygodniach ;-) . A teraz czeka na komentarz z centrali (?). Wychodzi na to, że się wkurzył i dlatego zdecydował się opublikować wyniki.

Ano, pisze jak byk na samym dole.
Odwołuję swój powyższy post (skasowałem część:/).

combo  Dołączył: 25 Maj 2007
a odpowiednik od samsunga jak tu ladnie wypadl test

ja mam 50-200 od paru dni i jestem b. zadowolony, zwlaszcza oddanie kolorow, kontrast, wymiary, wykonanie, wszystko gra.

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
combo napisał/a:
a odpowiednik od samsunga jak tu ladnie wypadl test

Szczególnie przekonujące jest zdanie
Cytat
Optically, the best digitally-dedicated tele kit zoom that we've tested so far

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
argawen napisał/a:
jaad75 napisał/a:
A z B&H nie możecie sobie zamówić?
Jeszcze pare dni temu go nie było. Najwyraźniej mieli dostawę :mrgreen: . Ale i tak czekam, zbierając kasę na 50-135

censso napisał/a:
Witam
W watku wcześniej pojawił się link do sklepu w USA "B&H" .Mają w sprzedaży obecnie te szkło .

No i pozamiatane... Juz nawet w B&H nie ma tego szkiełka...

Availability: Out of Stock

Obdzwoniłem wczoraj kilka krajowych sklepów internetowych i ciągle cisza. Nie ma i nie wiadomo kiedy będzie i czy w ogóle będzie... W Niemczech podobno brakuje tych obiektywów w hurtowniach.

Obawiam się że pogłoski o zakończeniu produkcji DA 50-200 mogą okazać się prawdziwe (ale nie popadajmy w paranoję... w końcu 'długi kit' to nie matka ;-) a niedługo miejmy nadzieję w sprzedaży pojawi się Schneider-Kreuznach D-XENON 50-200 mm)

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
Mozna kupić np. tu:
http://www.onecall.com/Pr...s.aspx?id=27225
ale nie mam pojęcia, co to za sklep...
A co do B&H, to pewnie zaraz znowu się pojawi, nie ma obawy...

[ Dodano: 2007-07-14, 12:04 ]
Sklep wydaje się być ok:
http://www.sheddingsomeli...rs-onecall.html
http://www.resellerratings.com/store/OneCall

Skocz do: