BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
Masz PENTAXA-jesteś Hepi :)
Z: pentaxforums.com.Pentaksiarze to najbardziej szczęśliwi posiadacze cyfranek.

Gunner  Dołączył: 16 Kwi 2010
W ogóle mnie nie dziwi ten wynik. Ja jestem bardzo nieszczęśliwy w C i chciałbym wrócić do Pentaka, ale póki co to niemożliwe. :-( :-(

wilczek  Dołączył: 28 Paź 2008
Bo jak człowiek przeżyje chwil kilka z Pentaxem to nic nie jest mu już w życiu straszne...

ADestroyer  Dołączył: 16 Cze 2010
I nic nie jest już takie same... :mrgreen:

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
Chciałoby się zobaczyć dane cząstkowe, czyli co wpływa na zadowolenie klientów.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
No patrzcie Państwo ! :shock: To na pewno jakaś manipulacja była. :-P Posiadacz Pentaksa nie ma prawa być szczęśliwy, bo ani FF nie ma, taniej plastikowej pięćdziesiątki jak na razie też nie ma, a co dopiero o taniej 85 mm powiedzieć. P-TTL jest totalną porażką, wielkość punktów AF i jego działanie to katastrofa. Pentaksiarz nie może być zadowolony, chyba że ma jeszcze w zanadrzu jakiegoś Nikona, lub co najmniej Samsunga NX. :mrgreen:

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
A w ogóle to optyka jakaś taka do dupy.

Dada  Dołączył: 01 Mar 2007
Bo od używania Pentaksa to co najwyżej hemoroidów można dostać.

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
plwk napisał/a:
A w ogóle to optyka jakaś taka do dupy.
Zwłaszcza w kolonoskopach.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
O widzę, że wątek zmierza w kierunku kloaki. To najlepszy wskaźnik samozadowolenia.

Enzo  Dołączył: 20 Gru 2006
jorge.martinez napisał/a:
To najlepszy wskaźnik samozadowolenia.

Zwłaszcza gdy się ma zaparcie.

Ps. Moje hasło na dziś: Masz Pentaksa, nie masz zębatki :-P

yusuf  Dołączył: 19 Kwi 2006
Enzo napisał/a:
Zwłaszcza gdy się ma zaparcie

Podobno Konrad Wallenrod całe życie walczył z zaparciem :-D

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Różnica pomiędzy wynikami poszczególnych firm jest mniejsza niż błąd statystyczny. Nie ma co się cieszyć.... ;-)

BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
Benek napisał/a:
Różnica pomiędzy wynikami poszczególnych firm jest mniejsza niż błąd statystyczny. Nie ma co się cieszyć.... ;-)

A ile wynosi błąd statystyczny?,w czym się go mierzy ,czy jest zmienny i ewentualnie od czego zmienność jest mierzona-liczona?

zamach napisał/a:
A ile wynosi błąd statystyczny?,w czym się go mierzy ,czy jest zmienny i ewentualnie od czego zmienność jest mierzona-liczona?

Podczas badań opinii społecznej, preferencji wyborczych, konsumenckich itd. za błąd statystyczny uznaje się wielkość ok. 3%. Tutaj mamy różnice mierzone w kilku promilach. Więc tak naprawdę są one pomijalne. Wszyscy - pentaksiarze, nikoniarze itp. są w takim samym stopniu zadowoleni ze swoich zabawek...

Jeżeli moja odpowiedź ciebie nie satysfakcjonuje, będzie mi bardzo przykro. A to dlatego, że niestety nie jestem w stanie podać ci fachowej literatury, która w wyczerpujący sposób omawia wspomniany problem.

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
Cytat
A to dlatego, że niestety nie jestem w stanie podać ci fachowej literatury, która w wyczerpujący sposób omawia wspomniany problem.

Amir D.Aczel "Statystyka w zarządzaniu" PWN 2005. Najlepsza, jaką czytałem. Wszystko przystępnie wyjaśnione na zaledwie 1000 s.
Benek napisał/a:
a błąd statystyczny uznaje się wielkość ok. 3%

To oczywiście bzdura, a z suchej tabelki z wynikami nigdy nie określimy przedziałów ufności.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jasiek Matacz napisał/a:
Dobrze że nie mierzyli zadowolenia posiadaczy P6x7

Musiałyby być dwie kategorie, w terenie i po powrocie.

MCsubi napisał/a:
To oczywiście bzdura, a z suchej tabelki z wynikami nigdy nie określimy przedziałów ufności.

Kolejna bzdura.

MCsubi  Dołączył: 27 Paź 2009
:mrgreen: Jeśli potrafisz to zrobić, Nobel 2013 dla Benka.

Apas  Dołączył: 26 Sty 2007
jorge.martinez napisał/a:
Chciałoby się zobaczyć dane cząstkowe, czyli co wpływa na zadowolenie klientów.

To proste. Ilekroć spieprzą zdjęcie, to ZAWSZE jest wina aparatu/szkła/lampy. Jako fotografowie mogą być z siebie zatem ZAAWSZE zadowoleni

- Ciulaste to zdjęcie...
- Pentaxem robiłem
- Tak mi przykro. Musiało być ciężko.
- Nooo. Sam wiesz. Pentax...
- Chodź, kupię ci piwo.

Skocz do: