TomekWawa  Dołączył: 11 Lip 2012
[K20D] Nie uruchamia się K20
Witam,

mam problem z K20, aparat nie uruchamia się. Po włączeniu aparatu na górnym wyświetlaczu na pół sekundy zapala sie ikona akumulatora i to wszystko. Byłem z nim w kilku serwisach, min innymi w Al. Jerozolimskich, na Armi Ludowej, na Chełmskiej i w zasadzie wszycy odprawiają mnie z kwitkiem informując o braku dostępu do części zamiennych. W związku z powyższym mam dwa pytania:
- gdzie w Warszawie jest dobry serwis z dostępem do części Pentaxa?
- co to może być za usterka?

Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.

Pozdrawiam,

Tomek

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
TomekWawa, a z serwisem Apollo się kontaktowałeś?

TomekWawa  Dołączył: 11 Lip 2012
Nie, nie kontaktowałem się. W jednym w wymienionych wyżej serwisów zasugerowano mi bym to zrobił w ostatecznści. Podobno Apollo stara się wprowadzić model obsługi jak w Olimpusie - nie naprawiaja na miejscu tylko wysyłają do Francji. Trwa to podobno bardzo długo i jest dosyć kosztowne.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
TomekWawa napisał/a:
Podobno Apollo stara się wprowadzić model obsługi jak w Olimpusie - nie naprawiaja na miejscu tylko wysyłają do Francji.

Wysyłają do Francji tylko te, których nie mogą naprawić sami z przyczyn technicznych.

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
TomekWawa napisał/a:
W jednym w wymienionych wyżej serwisów zasugerowano mi bym to zrobił w ostatecznści. Podobno Apollo stara się wprowadzić model obsługi jak w Olimpusie - nie naprawiaja na miejscu tylko wysyłają do Francji.

To się nazywa etyczna walka z konkurentem rynkowym. :-/

Ludzie w Apollo są moim zdaniem OK. Wyślij sprzęt do nich, zadzwoń po paru dniach i spytaj co radzą zrobić.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
No właśnie, jesteś miejscowy to zanieś do wyceny kosztów naprawy i się wszystkiego dowiesz na miejscu.

Skupa  Dołączył: 24 Lis 2011
TomekWawa, i jak rozwiązałeś swój problem bo mam identyczny?

[ Dodano: 2014-07-10, 17:02 ]
Problem został rozwiązany dopiero w serwisie Apollo, we Wrocławiu nikt nawet nie chciał sprawdzić aparatu :-/ niestety te objawy wskazują na uszkodzenie płyty głównej aparatu i naprawa tego jest nieopłacalna

Skocz do: