kivirovi  Dołączył: 25 Kwi 2006
Niby wszyscy tlumacza o co chodzi, a mnie z tego nadal wychodzi, ze jestescie sklonni dac wiecej po namysle niz wam sie na poczatku wydawalo... Czyli po prostu dajecie za niskie minimum, zeby sie przekonac samemu, ze nic wasz ten (niepotrzebny) egzemplarz do kolekcji nie bedzie kosztowal, a potem poniewaz go b. chcecie dokladacie drugie tyle:)
Ale co snajpery maja do powiedzenia...

Wiem, ze jak aukcja jest chodliwa od 1zl to ceny sa wyzsze niz taka sama ustawiona od razu na kupuj teraz, sam zaobserwowalem ze 28/2,8 osiaga zwykle o 20zl wyzsza cene jesli idzie od zlotowki.

A dlaczego raz sprzet idzie za 300 a raz za 500? Bo dwoch naprawde zainteresowanych tym sprzetem o nim nie wiedzialo, i wygral leszcz co licytowal od niechcenia.

MarWoj  Dołączył: 15 Mar 2007
Re: ALLEGRO - ludziska na głowy poupadali ;-)
mgluszkowski napisał/a:
http://www.allegro.pl/item147692858_rewelacyjny_smc_pentax_fa_50_mm_1_7.html

Kochani Forumowicze.Przeciez to my sami napedzamy ceny.Wystarczy poczytac posty o najlepszej optyce,otych limitetach,stałkach ze światłem jak wrota stodoły itd. :-D
Czy to nie my sami ciągle polecamy pentaxy ze względu na kompatybilność wsteczną? :lol:
No,to pedze na allegro,moze coś trafie .. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

beribazoo  Dołączył: 15 Mar 2007
MarWoj, masz racje, teraz bedziemy sie bic o Pentax SMC SMC-FA 4-5.6 70-200 mm ktory jest na allegro od 1 zloty a cena w tej chwili to juz 260, ciekawe do ilu dojdzie jak widzialem w sklepie nowke za 349 zloty :D

Kuszelas  Dołączył: 12 Lis 2006
MarWoj ma rację. Sami podkręcamy koniunkturę, ja to może mniej bo się nie znam, czytam i na tej podstawie podejmuję decyzje. Ale po postanowieniu zakupu DSLR-a Pentaxa - po lekturze informacji o Kadyszce zorientowałe się że chętnych na ten aparat może być więcej więc popyt na obiektywy będzie rósł. I dokładnie tak się stało. Dlatego postanowiłem w przypadku jakiejś pioruńskiej okazji kupić jakieś szkło jeszcze przed posiadaniem body . . .
Ale też się podparłem Allegro, gdzie - no nie da się ukryć - farciarsko, zakupiłem obiektyw SMC Pentax FA 80-320/4,5-5,6 ( w zestawie z analogowym MZ-50 i kitowym obiektywem, lampą błyskową i torbą foto Minolty ) za 525 złotych, z kosztami przesyłki. Przed Wielkanocą ten sam obiektyw, ale czarnej maści poszedł za 900 zł + koszty przesyłki. Zorientowałem się, że właściwie zrobiłem dobry interes więc bezstresowo i bez wyrzutów sumienia dokupiłem wypiteczności na Święta.
Trzeba jednak szukać okazji, wszystkim, w tym sobie, życzę farta przy zakupach - Kuszelas :-B :-B :-B

Marek  Dołączył: 21 Kwi 2006
  Zwariowali
FA 28-70/4 AL http://www.allegro.pl/ite...0mm_f_4_al.html
Miałem chrapkę na takie szkiełko do mojego ZX-5N ale..... cena! Prezecież takie obiektywy chodziły niedawno poniżej 300zł! Świat oszalał.....

JFK  Dołączył: 04 Sty 2007
Mnie juz po tym: sznurek allegro nic nie zdziwi.
Jakos chwile wczesniej kupilem to samo szklo za 450 z przesylka w stanie idealnym i i tak wydawalo mi sie ze nieco przeplacilem w stosunku do cen sprzed szalenstwa.
Ale najlepsze jest to ze to szklo mozna na kilku aukcja obok kupic nowe z gwarancja za okolo 100 pln wiecej. A do tego zyskuje sie zakres macro na ogniskowych 200-300 a nie tylko 300 jak w starszej konstrukcji ktora poszla na aukcji z linka.
W kazdym razie jak to zobaczylem to powaznie zaczalem sie zastanawiac nad sprzedaza swojego egzemplarza :-D .

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
FA 28-70/4 poszło ostatnio na francuskim ebajcu za 47 ojro. Plus 10 koszty przesyłki do Polski by były. A ja się tak długo zastanawiałem, że przegapiłem koniec aukcji. :(

superkomornik  Dołączył: 02 Sty 2007
FA 28-70/4 niedawno można było kupić za 250zł. Ponad 400zł...? Toż to wariactwo. Chyba czas przejść na Nikona... :roll:

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
superkomornik napisał/a:
Chyba czas przejść na Nikona...
;-)

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
superkomornik napisał/a:
FA 28-70/4 niedawno można było kupić za 250zł. Ponad 400zł...? Toż to wariactwo
Niestety, to jest następstwo popularności Pentaxa. Wcześniej raczej mozna było kupić szkiełka za grosze.
tomecki napisał/a:
superkomornik napisał/a:
;-)
:mrgreen:

Cytat
superkomornik napisał/a:
;-)

A słowo ciałem się stało :-P

tomecki  Dołączył: 22 Kwi 2006
Cytat
A słowo ciałem się stało :-P

tzn. ???

bEEf  Dołączył: 28 Gru 2006
superkomornik, eeeee? Podpuszczasz :-P Czy nie?

Dobra, prawie :-P

Arczibandit  Dołączył: 25 Maj 2007
Kolejny cenowy hit... a raczej cenowy szok!

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=210047899

Dancer  Dołączył: 04 Wrz 2006

dzerry  Dołączył: 01 Maj 2006
Arczibandit napisał/a:
Kolejny cenowy hit... a raczej cenowy szok!
A ja sie zastanawialem, czy placac 320 nie przeplacilem....

dz.

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
jeszcze chwila i pchnę wszystko co mam i sobie kupię topowego nikona albo canona na film i 50mm 1.4 z AF'em i gwarancja od ręki.. dopłacając bardzo mało.

niezły balonik inwestycyjny się zrobił, te sprzęty nie są tyle warte za nic w świecie
(chociaż z drugiej strony są warte tyle ile ludki chcą za nie płacić)

niezły ekskluziw się zrobił z tego pentaxa ;-)

Mundek  Dołączył: 12 Cze 2006
Dlatego jakis czas temu zakupilem (niestety) kwanona na FD. Ceny niskie a szkielka przyzwoite.

pzdr

Skocz do: