Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
Chcę napsuć krwi
Ktoś podszywa się pode mnie (na ebayu), próbując wyłudzić kasę od ludzi. Mam email delikwenta. Co mogę fajnego zrobić?

Jakieś gejowskie mailowe listy dyskusyjne nie wymagające rejestracji, jest coś takiego?

tref  Dołączył: 05 Wrz 2006
podać na naszym forum :evilsmile: każdy zrobi z nim co zechce :mrgreen:

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Podaj jego e-mail w tym temacie, ale bez tych wszystkich "wp [kropka] pl" itp. boty spamujące zrobią swoje :).

milo  Dołączył: 01 Sie 2006
Jarek Dabrowski, mysle ze to jakis czajniz, ostatnio o tym czytalem...

No to lecimy:
LAURA35ML@yahoo.com

No i wypada wyjaśnić co jest grane i jednocześnie ostrzec wszystkich.
Wczoraj skończyła się moja aukcja na F 70-210. Wygrał ktośtam, nieważne. Zapłacił, wszystko gra. Dzisiaj dostałem maila od jednego z pokonanych licytantów, że dostał maila wysłanego poprzez ebay, z jakiegoś konta niemieckiego, zaczynającego się: "I am dojarek (LAURA35ML@yahoo.com) on eBay", w którym napisano, że w związku z czymśtam zwycięzca aukcji już nie jest zwycięzcą, i że ciągle można nabyć ten obiektyw, a wszelkie ustalenia należy słać na ten adres. To tak w skrócie.
Podejrzewam, że konto ebayowe, z którego wiadomość została wysłana zostało zhakowane - założone jest w 2003 w Niemczech, 60 komentarzy, gość kupował ostatnio jakieś części samochodowe chyba...

alkos  Dołączył: 18 Kwi 2006
Jarek Dabrowski napisał/a:
No to lecimy:

Pare giga po 10mb starczy?

:-P

[ Dodano: 2007-07-10, 00:07 ]
A tak serio - zapostuj tego maila na paru "niegrzecznych" grupach dyskusyjnych. Do rana zawiesza mu konto za przekroczenie transferu ;-)

guerilla  Dołączył: 23 Kwi 2006
alkos napisał/a:
No to lecimy:

Pare giga po 10mb starczy?

:-P

[ Dodano: 2007-07-10, 00:07 ]
A tak serio - zapostuj tego maila na paru "niegrzecznych" grupach dyskusyjnych. Do rana zawiesza mu konto za przekroczenie transferu ;-)

że tak się spytam - co oznacza *niegrzeczna* grupa dyskusyjna...?
Pozdr!

guerilla napisał/a:
co oznacza *niegrzeczna* grupa dyskusyjna
alkos chyba myślał o pl.rec.foto

Misztu  Dołączył: 19 Mar 2007
Re: Chcę napsuć krwi
Ktoś podszywa się pode mnie (na ebayu), próbując wyłudzić kasę od ludzi. Mam email delikwenta. Co mogę fajnego zrobić?

Jakieś gejowskie mailowe listy dyskusyjne nie wymagające rejestracji, jest coś takiego?

Powrzucaj jego adres na różnych forach, usenet, księgi gości, etc.
Nie dalej jak za dwa tygodnie będzie dostawał kilkaset spamów dziennie ;)

zorzyk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Jarek, umiesć w iformacjach o sobie tą informację o podzywaniu, i podaj tez (w bezpieczny (?) sposób) prwdziwego e-maila. Dodatkowo do uczestników ostatnich Twoich aukcjitez wyslij powiadomienie. I ebaya też powiadom.

zorzyk napisał/a:
I ebaya też powiadom.
To oczywiście zrobiłem, człowiek, który dostał tego maila też.

Skocz do: