filorp  Dołączył: 03 Lis 2008
jaad75 napisał/a:
skóra białego człowieka
jaad75 napisał/a:
nie są to zazwyczaj najwyższe światła, to raz
wszystko....

jungli
[Usunięty]
CO taka cisza, ja tu zasiadam, kabanosik, herbatka, a tu nic? sampli?, wykresow?, foremki pozabierali i poszli do domu?

pozdroofka:)

Arkadiusz  Dołączył: 12 Lip 2007
No też jestem zawiedziony...

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Przepraszam, na chwilę wybyłem, kto wygrał?
:?:

Arkadiusz  Dołączył: 12 Lip 2007
Niemcy... zawsze Niemcy wygrywają...

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
Arkadiusz napisał/a:
Niemcy... zawsze Niemcy wygrywają...

Niestety to od dawna pusty frazes ;) Vide dwie ostatnie imprezy w Polsce - ta większa związana z piłką kopaną i ta mniejsza związana z piłkę bardziej podbijaną rękoma ;)

Mam nadzieję, że wątek nie umrze, bo nic nie poprawia humoru jak wątek z wojenką systemową. Szkoda, że Oly się odlusterkował, bo wojenki z fanami Olympusa to było coś co wspominam z łezką w oku :-)

gebi  Dołączył: 05 Maj 2006
Bez sensu. Nie rozumiem wojenek systemowych. Na forum powinno nam zależeć na tym aby obnażyć wady konkretnych aparatów oraz pokazać ich zalety, tak aby każdy mógł wybrać aparat/obiektyw najlepiej dostosowany do swoich wymagań, co spowoduje, że głosując swoimi pieniędzmi spowoduje ogólną poprawę produktów (w tym wypadku sprzętu fotograficznego).

laaval  Dołączył: 07 Paź 2011
gebi,

Ja się z Tobą zgadzam w pełnej rozciągłości. Jednakże ja uwielbiam wręcz wojenki systemowe, zwłaszcza, że toczone są przeważnie jednak w dość kulturalnym tonie (a jak nie, to pojawi się mod i zrobi porządek). Wiem, że nie mają one zupełnie sensu, ale kto powiedział, że wszystko powinno mieć sens? Często to źródło po prostu dobrej zabawy :-)

jungli
[Usunięty]
Widzsz jedni sie dobrze bawia, a drudzy to traktuja bardzo serio i sie spinaja, wiesz ile to ich zdrowia kosztuje? mowie calkiem serio, jakie tam procesy chemiczne w organizmie zachodza, matko bosko....

pozdroofka

Rafaello  Dołączył: 25 Lip 2011
Ja nadal nie rozumiem sensu porównywania tych aparatów. Może ktoś porówna K5 do D7000?

BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
gebi napisał/a:
Na forum powinno nam zależeć na tym aby obnażyć wady konkretnych aparatów ..

Oczywiście ,wszystkich :-B oprócz Pentaxa :!: ,kto nie nie chce się utożsamiać z Pentaxem,jego wadami i zaletami-niech spada :-P

a_czacha  Dołączył: 04 Wrz 2007
Ja tam mam dziwne wrażenie, że może od K10D wypracował się jakiś dziwny trend, że Pentaxa porównuje się zwykle do droższego i w domyśle lepszego aparatu. Tu było podobnie. Nie chodzi nawet, że zwykle nie wypada nawet wtedy tak tragicznie, ale jakiś tu chyba jest błąd założeniowy. Tak mi się wydaje.
Co do wojen systemowych, to jest to tak, jak dawno temu z jednym moim kolegą, który w owych dziwnych czasach biegania po ulicach i wdychania gazu łzawiącego twierdził, że ten rodzaj sportu go co prawda nie interesuje, ale chciał jedynie z ciekawości zobaczyć jak to jest i poszedł na demonstrację. Na moje zapytanie, czy spokojnie stał z boku i obserwował, odpowiedział: "Co ty! Najgłośniej wrzeszczałem!"
Zatem nie mam nic przeciwko kolejnej wojnie systemowej, niech koledzy wskażą cel, już zakasuję rękawy :evilsmile:

jungli
[Usunięty]
Rafaello napisał/a:
Ja nadal nie rozumiem sensu porównywania tych aparatów. Może ktoś porówna K5 do D7000?

Tu akurat nie ma co porownywac i jedno i drugie marketingowy bubel na poziomie ustalania kwoty z cyklu: damy wam tyle, co za to mozecie nam wystrugac?:)

Zeby nie bylo, ze Pentalib, to nadmienie, ze chyba zakupie se K30, tak dla jaj, szkoda, zeby sie 31ltd marnowalo nie?:)

pozdroofka

a_czacha napisał/a:
Ja tam mam dziwne wrażenie, że może od K10D wypracował się jakiś dziwny trend, że Pentaxa porównuje się zwykle do droższego i w domyśle lepszego aparatu
każden jeden zadaje sobie pytanie: czy jest sens dać więcej? w innych systemach jak ktoś ma d7000 to zastanawia sie nad d800 u pentaxa jak zastanawiasz sie nad czymś lepszym/droższym od k5 to jesteś zmuszony do zerknięcia do innego systemu i wtedy zaczyna sie wojna systemowa....

[ Dodano: 2012-07-25, 19:03 ]
jungli napisał/a:
szkoda, zeby sie 31ltd marnowalo nie?:)
a made in japan? bo jak nie to sie może marnować.... :mrgreen:

jaad75  Dołączył: 07 Paź 2006
filorp napisał/a:
każden jeden zadaje sobie pytanie: czy jest sens dać więcej?
Czyżby? Jakoś nie odczuwam potrzeby zadawania sobie takiego pytania... :-P

jungli
[Usunięty]
filorp,

ba.

pozdroofka

jaad75 napisał/a:
Jakoś nie odczuwam potrzeby zadawania sobie takiego pytania...
powiedziałem "każdy" a to w sposób oczywisty wyklucza Ciebie.... :roll:

BAN zamach  Dołączył: 21 Paź 2010
filorp napisał/a:
jaad75 napisał/a:
Jakoś nie odczuwam potrzeby zadawania sobie takiego pytania...
powiedziałem "każdy" a to w sposób oczywisty wyklucza Ciebie.... :roll:

filorp, 4 posty wyżej napisałeś:
każden,
a
dla mnie to duża różnica

Rafaello  Dołączył: 25 Lip 2011
Może powinno być każdeł z francuskiego :-D
Swoją drogą to nawet jak K5 będzie lepiej wyciągał z przepałów to D700 leży na innej półce i nie wiem czy jest sens te aparaty porównywać. To inny segment i inny aparat.

modrzew  Dołączył: 07 Gru 2008
A dlaczego nie porównywać? Tym bardziej, że chodzi o obrazowanie - nikt tu nie poruszał kwestii wielkości, budowy, autofocusa, ergonomii, itp. ;-)

D700 to nie jest jakieś nie wiadomo co, czy fetysz do postawienia na ołtarzyku. I nie ma też co pipczeć o "pełnych klatkach".

Skocz do: