andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
rey, facet jest Czechem z Anglii,który chce kupić szkło dla syna w USA. Zgłasza się do ciebie po zakończeniu aukcji z propozycją miliona dolarów za obiektyw :mrgreen: Daj sobie luz i nie zaprzątaj głowy bzdetami. Oni żerują na ludzkiej chęci zysku i wielu z tych co chcą sprzedać po wygórowanej cenie po prostu wpada. Uwazam,że zagadnienie nawet nie warte dochodzenia kto,skąd wysłał tego maila.
Swoją drogą polecam konto na gmailu. Od kiedy zrezygnowałem z o2,moja skrzynka jest czysta jak łza. Od czasu do czasu jakiś śmieć wpadnie,ale ikonka spamu czyni cuda :mrgreen:

rey  Dołączył: 12 Paź 2009
I tak też zrobię ;-) Nie proponował wyższej kasy, ale nie próbował też negocjować.

Tak się złożyło, że większość szkieł sprzedałem po zakończeniu aukcji, obserwujących było wielu, kupujących brak. Jeden z użytkowników alledrogo zarejestrował się w dzień napisania wiadomości i szkło zostało zakupione B) Kilka lat temu sprzedałem starą Jawę gościowi z Czech, oczywiście miał konto z zerową liczbą komentarzy - zabrał pojazd na lawetę i po sprawię - nawet nie będę pisał za jaką kasę :evilsmile:

Jak wiadomo FA* 80-200/2.8 to nie kit i swoje kosztuje, na eBayu ceny sporo wyższe, a że alledrogo to największy portal aukcyjny w Polsce przypuszczam, że nie tylko nasi tam poszukują swoich zabawek.

tantal  Dołączył: 02 Sie 2009
Odpowiadając na dziwaczne maile ujawniasz swój adres, który dzięki formularzowi kontaktowemu allegro jest ukryty. A swoją drogą allegro zdaje się zrezygnowało z podawnia informacji z jakiego IP nadeszło pytanie, a z nagłówka powiadomienia allegro rzeczywiście nie sposób tego odczytać.
Czyli gwizdać na pokrecone propozycje ;-)

krzychu1979  Dołączył: 17 Wrz 2011
Kiedys sprzedalem telefon do Nigeri :) przez angielski ebay. Najciekawsze jest to, ze dostawalem maile niby z ebaya ze pieniadze zostaly przelane na moje konto. Pieniedzy oczywiscie nie bylo, konto nabywcy zablokowane zaraz po transakcji. Co ciekawe u mnie bylo tak ze mialem to wyslac do Berlina.
Zeby byla jasnosc nic oczywiscie nie wyslalem :)

Fenol  Dołączył: 31 Sie 2010
rey napisał/a:
Treść wiadomości
hello how are you doing can i know if this item is still available for sell?

Takie maile się po prostu ignoruje, jak będziesz jeszcze dostawał, to wyrzucaj od razu. Schemat zawsze ten sam - pytanie z czeskiego lub rosyjskiego allegro/aukro, nowy użytkownik, zero komentarzy. (jak mu tak zależy, to czemu się na polskim allegro nie zarejestruje?)

Oto kilka przykładów, jakie trafiały na moją skrzynkę:

Cytat
Wiadomość od: jrpowell972 (0)

Treść wiadomości
I'm interested buying your item just let me know if still available for sales and the final price of your item?

Thanks,

Cytat
Wiadomość od: amelitad15 (0)

Treść wiadomości
How much is your final asking price for the item? and can you ship to philippines

Greetings

Cytat
Wiadomość od: annagomess (0)

Treść wiadomości
Good morning, i wanna know if you still have this item for sales?

Thanks

Anna Gomesk

Cytat
Wiadomość od: tegno123 (0)

Treść wiadomości
jestem zainteresowany zakupieniem pozycji od ciebie, mozesz wyslac za granice.
Czy rozumiesz po angielsku?

Powitac

Cytat
Wiadomość od: teemah34 (0)

Treść wiadomości
Hello seller,i just saw your your item and i am very interested in purchasing it.How much is the final asking price?

Cytat
Wiadomość od: johnjames23 (0)

Treść wiadomości

Good day seller how much is the final asking price

of this item can you send item abroad

Respons to me fast.....

Cytat
Wiadomość od: pastorfavour1157 (0)

Treść wiadomości
Hello

Are you a Honest person?
what the item final price?