Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Lynne: Co ci zamówić?
Ja: Stek...
Lynne: Nie powinieneś jeść mięsa. Kobiety lubią mężczyzn niezależnych, o silnej woli...
Ja: Lynne, ja robię zdjęcia Pentaksem i obrabiam je pod Linuksem...
Lynne: Dobra, to jaki ma być ten stek? Krwisty?
k-200 kit 18-55 AL, tamron 28-80, tamron 70-300, PENTAX SMC 80-200 , pare ruskich stałek ; mir 1b, industar50, helos 44m, jupiter 37a
Ja: "Nawet jesli moje zdjecia nie przedstawiaja obecnie absolutnie zadnej wartosci to za lat dziesiat beda mialy przynajmniej wartosc historyczna".
Ja: "To małpa pochodzi od człowieka a nie odwrotnie. I wszystko zaczyna pasować..."
K-5 i różne graty
http://www.flickr.com/photos/kel00s/
Ad 1 - denaturat odradzam - zostanie po nim nalot na wszelkiej optyce.kelus napisał/a:Wiem, że trochę późno lecz dla następnych. Jedna z najtańszych i bardzo dobrych metod to najlepiej szybko po wyciągnięciu z wody zalać tanim denaturatem można zostawić tak na noc - wcześniej można zdemontować co się da aby dotarł w każdą szczelinę - alkohole dobrze mieszają się z wodą, można powiedzieć, że ją wchłaniają - można pogooglać jak ktoś chce wiedzieć więcej.
Woda jest czysta, ale dopóki na nic nią nie zadziałasz i się nie zanieczyści :)kelus napisał/a:Po taki płukaniu moczymy w wodzie destylowanej. Wyciągamy i suszymy. Woda destylowana jest bezpieczna bo to czyste H2O i w 100% odparowuje, korozję powodują rozpuszczone jony w wodzie. Tu płuczemy dość szybko, kilkanaście minut.
A kartridż to wg Ciebie nie jest precyzyjna elektronika ? Zrób sobie makro foto to się przekonasz.kelus napisał/a:Wanienka ultradźwiękowa - ponoć żle działa na precyzyjną elektronikę, lepsza jest do kadridży lub np części samochodowych.
Pentax ... zapomniałem jaki.
Innej puszki nie kupię, bo nie chce mi się czytać od początku forum N.. czy C...