magdku  Dołączyła: 20 Kwi 2006
Sigma nie ostrzy
Witam.
Mam Sigme 24-135 f2,8-4,5 IF. Niestety dzis sie zbiesila i przestala ostrzyc na odleglosc poniżej 5 metrow. Wyglada to tak, jakby pierscien sie zaciał czy cos. Po odpieciu od korpusu rowniez nie da sie obrocic pierscienia ostrosci ponizej 5 metrow, a od 5 do nieskonczonosci dziala bez oporow.
Ma ktos pomysl co to moze byc?Moze ktos sie spotkal z taka usterka?
no i czy ktos moglby polecic solidny serwis?
Pozdrawiam.

papcio  Dołączył: 20 Kwi 2006
magdku napisał/a:
Ma ktos pomysl co to moze byc?Moze ktos sie spotkal z taka usterka?
no i czy ktos moglby polecic solidny serwis?

Sigma to tylko Rendaszka z Gdyni. Był kiedyś solidny, a teraz jest jak wszędzie....

tado02  Dołączył: 05 Sie 2012
Witam.
Miałem identyczny problem okazało się, że uszkodzone zostały pierścienie ostrzenia.
Wyżej wymieniony obiektyw naprawiono mi w Częstochowie. Odnośnie jakichkolwiek szczegółowych pytań proszę pisać na priv.
Pozdrawiam :)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
W Bydgoszczy w Wiese Fototechnik się dowiadywałaś?

plwk napisał/a:
W Bydgoszczy w Wiese Fototechnik się dowiadywałaś?

Jeszcze nigdzie sie nie dowiadywalam, bo to sie stalo wczoraj. Na poczatku myslalm ze moze styki czy cos, ale przeczyszczenie nic nie dalo. A naprawiales tam cos u nich moze?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Nie, zajrzałem do wątku z polecanymi serwisami ;-)

plwk napisał/a:
Nie, zajrzałem do wątku z polecanymi serwisami ;-)

aaaa ja tam tez wczoraj patrzylam:)Chyba sie jutro do nich wybiore i zobacze co i jak:)

06.08.2012
Dzwonilam dzisiaj i okazalo sie ze SIGM nie naprawiaja bo nie maja dostepu do czesci:(

[ Dodano: 2012-08-12, 20:51 ]
[quote="papcio"]
magdku napisał/a:

Sigma to tylko Rendaszka z Gdyni. Był kiedyś solidny, a teraz jest jak wszędzie....

Wlasnie w piatek tam dostarczylam moja Sigme. Czekam teraz na informacje co sie z nia stalo i ile bedzie kosztowala naprawa. Zobaczymy...

[ Dodano: 2012-08-14, 07:53 ]
Sigma w piatek poszla do Pana Rendaszki a wczoraj dostalam info o koszcie naprawy: nie wyszlo tragicznie: 370zl + przesylka. Z tego co sie dowiedzialam, to do wymiany jest pierscien ostrosci. Szczegolowo dowiem sie jak dostane obiektyw z karta pracy serwisu:)

[ Dodano: 2012-08-21, 12:21 ]
Wróciła moja Sigma od Pana Rendaszki. Według karty pracy serwisu, został wymieniony pierscien odleglosci. Testy w donu;)

Skocz do: