Dziękuję Wam za porady odnośnie ostrzenia manualnego.
Cheshirecat75, owszem można próbować ostrzenia na oko, ale na tak małej powierzchni jaką jest wizjer często mam wrażenie, że obraz już dawno jest ostry, a potwierdzenia jak nie było, tak nie ma... Już parę razy się przejechałam na próbach zrobienia zdjęć, które mnie w wizjerze wydawały się ostre [oczywiście bez tego magicznego symbolu na dole], a po przegraniu na komputera, nadawały się jedynie do kosza. Dlatego osobiście staram się z reguły ufać elektronice, choć różnie z tym bywa
Przy okazji, dzięki za uznanie dla moich eksperymentów
Cieszę się, że komuś się spodobały. Inni na stronę nie zaglądają, bo to tragedia nie strona
Najgorsze w tym wszystkim jest to, że nie mam czasu na to, by ją dopracować, a nie wszędzie śmiga tak, jak bym sobie tego życzyła...
Ijonie, na 14-ce jest naturalny wschód słońca, ciut wzmocniony obróbką.
Pemiganie, normalnie żem purpurowa
Dziękuję najpiękniej jak umiem, za tyle miłych słów w moim kierunku
Co do korepetycji, to bardzo chętnie, o każdej porze dnia i nocy
Jeśli wybierasz się na zlot Pentaxian nad morze w sierpniu, to Wrocław masz po drodze, wystarczy lekko zboczyć na lewo
Twoje drugie zdjęcie jest de best, fantastyczny pomysł
Może go wykorzystam
Markus, zgadzam się co do Oliego, mam tego kompakta do tej pory i poza wolnym rozruchem nigdy na niego nie narzekałam. Zdjęcia robi naprawdę ładne (oczywiście mowa o ISO 100, gdyż powyżej już nie jest tak różowo) i jest godny polecenia dla każdego początkującego amatora.
Obejrzałam Twoją stronę na OPh i niektóre naprawdę bardzo przypadły mi do gustu, a zwłaszcza wszystkie IRenki
Większą ilość zdjęć można zobaczyć na stronce, którą podałam w pierwszym poście:
http://aimsouth.yoyo.pl
Z czasem będzie ich tam więcej, niech no tylko wyskrobię więcej czasu na aktualizacje...