SFXn, Z-1, K20D, 40/2.8 Limited, 50/2, Zenitar, 135/3.5, 18-55, 35-70 Makro, 28-105 IF&AL, 80-320, Metz 48AF.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
jacekzom napisał/a:Ja jakos nie widze roznicy miedzy sRGB, a AdobeRGB, poza ta, ze na AdobeRGB zawiesza się moja przegladarka "ACDsee for Pentax 2.0".
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:Jeśli używasz PEF to nie ma znaczenia.
"Living is easy with eyes closed"
Ż jest P... p.
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
SFXn, Z-1, K20D, 40/2.8 Limited, 50/2, Zenitar, 135/3.5, 18-55, 35-70 Makro, 28-105 IF&AL, 80-320, Metz 48AF.
Cytat..według takich, że wybierzesz to w momecie konwersji na format docelowy (czy to w ACR czy Photolab).
Ż jest P... p.
l_uka napisał/a:ktory nie spartoli konwersji Adobe->sRGB (bo ich maszyna pewnie wlasnie w takiej przestrzeni pracuje)
Jarek Dabrowski napisał/a:Polecam ten artykuł - zwłaszcza punkt 1.
Ż jest P... p.
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:bo te kolory (na ekranie albo na zdjęciu z labu) są z lekka "wyprane"
sp7foy napisał/a:Mając plik w Adobe RGB i konwertując na CMYK uzyskuje się ładniejszy obraz niż konwertując proste RGB
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
l_uka napisał/a:
Przeciez CMYK nie jest w stanie pokazac kolorow sRGB, a co dopiero AdobeRGB - mam wrazenie, ze Ty rowniez mowisz o przypadku zle zrobionej konwersji.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=