K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
„Każdy może tworzyć byleco i ma prawo być z tego zadowolonym, byleby nie był w swej pracy szczerym i znalazł kogoś, kto równie kłamliwie będzie to podziwiał.” Witkacy
Pozdrawiam
Krzysiek
ME-F; Z-20; K-1
AF 35-70/2.8; DA 10-17/3.5-4.5; FA 24-70mm f/2,8 ED SDM; FA PZ 28-105/4-5.6; T 70-200/2.8; FA 80-320/4.5-5.6; FA 31/1.8; Helios 85/1.5; D-FA 100mm f/2.8 macro
AF-540FGZ, AF160, Winder ME-II
Pozdrawiam
Arti
Arti napisał/a:A jak włączysz opcję "release when charging", nie będzie lepiej?
Arti napisał/a:
A jak włączysz opcję "release when charging", nie będzie lepiej? Nie wiem czy to działa z zewnętrzną?
When I'm sad she comes to me
With a thousand smiles she gives to me free
It's all right, she says, It's all right
Take anything you want from me...
Pentax K10d +takie tam różne DA, FA, M i o takich tam różnych światełkach i ogniskowych
Przemekbelch napisał/a:meehaw, wszystko zależy od koloru sufitu i jego wysokości, a także powierzchni jaką przyjdzie mu oświetlić.
Pamiętaj, że strumień światła zmniejsza się z kwadratem odległości fotografowanego obiektu od lampy. Światło odbite zdecydowanie utrudnia sprawę. Sufit 2 metrowy powoduje, że światło leci do sufitu 2 metry, a wraca cztery. Suma=6 (do 2 przy błysku na wprost).
To 3x dalej. Sam przyznasz, że jest różnica.
meehaw napisał/a:ja nie bylem w stanie wykonać 2 zdjęć od sufitu, natomiast kolega fotograf robił 2-3.
Jakiś tam N
www.kosiorek.wordpress.com
meehaw napisał/a:Jest cały czas włączona, ona powoduje że podczas ładowania lampy możesz zrobić zdjęcie, ale lampa nie wypali wtedy (zdjęcie bez lampy będzie)
Pozdrawiam
Arti
Kosior napisał/a:Wysłany: Wczoraj 11:41
meehaw napisał/a:
ja nie bylem w stanie wykonać 2 zdjęć od sufitu, natomiast kolega fotograf robił 2-3.
Byc może lampa kolegi ma większą pojemność kondensatorów. Inna sprawa to szkło. Ty robiłeś pewnie kitem, a fotograf jakimś jasnym zoomem ze światłem 2.8 - to aż dwie działki różnicy na 50mm... Do tego dochodzi jeszcze sprawa czułości. Domyślam się, że nie chciałeś wychodzić ponad ISO 400 ze względu na szumy. Canon 30d pod tym względem sprawuje się lepiej, więc ISO 800 u niego bez problemu.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited