PatrykK napisał/a:Wiem że nie ma AFa, ale ma pozycję A co mi bardzo odpowiada.
Zastanawiam się czy go poprostu warto kupić, bo nie powiem, ogniskowe fajne, a i światło 2,8
"Kto twierdzi że szanuje wszystkie idee ten ogłasza gotowość do zdrady własnych przekonań" - Davila
http://nazgul43.digart.pl/
nazgul napisał/a:
Nawet małe pieniądze źle wydane to pieniądze zmarnowane...
Co prawda, to prawda. Jeśli coś powino mieć autofokus to właśnie długi zoom.mazi napisał/a:Jednak sa diehardzi i pewnie pojdzie za jakies 700zeta, ja czekam na cos z AF.
No, z tym "nie nadaje się", to lekko przesadziłeś. Jakoś przez lata ludzie sobie bez af'u radzili - to taki banał, dość często powtarzany. Od siebie dodam, że z imprez sportowych, na których coś fociłem, to najlepsze zdjęcia mi wyszły tam, gdzie robiłem me superem.mazi napisał/a:Szklem bez AF tego typu imprezy mozna focic, do wszystkiego innego nie nadaje sie.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:No, z tym "nie nadaje się", to lekko przesadziłeś. Jakoś przez lata ludzie sobie bez af'u radzili - to taki banał, dość często powtarzany. Od siebie dodam, że z imprez sportowych, na których coś fociłem, to najlepsze zdjęcia mi wyszły tam, gdzie robiłem me superem.mazi napisał/a:Szklem bez AF tego typu imprezy mozna focic, do wszystkiego innego nie nadaje sie.
Co nie zmienia faktu, że z AF'em fotografuje się wygodniej, oczywiście.
CytatJednak sa diehardzi i pewnie pojdzie za jakies 700zeta, ja czekam na cos z AF."
CytatJednak sa diehardzi i pewnie pojdzie za jakies 700zeta, ja czekam na cos z AF.
PatrykK napisał/a:Za 855 pln
Cytata jakbys dalej doczytal, to trafilbys na:
wedding photo Farnborough - blog
wedding photographer Hampshire
FF Nikon System
PiotrR napisał/a:Cytata jakbys dalej doczytal, to trafilbys na:
Mazi, czytałem dalej. Stwierdzam tylko, że określnie "nie nadaje się" jest trochę zbyt stanowcze. Sam byś lepiej czytał ze zrozumieniem. Choćby moje ostatnie zdanie, które nawet raczyłeś zacytować.
superkomornik napisał/a:Cena za Tamron mocno przegięta! Rozumiem, że to manual?
gin z tonikiem napisał/a:
Czyli nic nowego Obecnie Tamron też lepszy od Tokiny.
"Kto twierdzi że szanuje wszystkie idee ten ogłasza gotowość do zdrady własnych przekonań" - Davila
http://nazgul43.digart.pl/
E, nie nie ma sprawy, ja też przepraszam.mazi napisał/a:PiotrR sorki za ton ostatniego posta - zle to poskladalem :)
PiotrR napisał/a:E, nie nie ma sprawy, ja też przepraszam.mazi napisał/a:PiotrR sorki za ton ostatniego posta - zle to poskladalem :)
No i też muszę zaznaczyć, że manualami to mi się dobrze pracuje, ale me superem, który ma klin i raster na matówce, a z gładką matówką to rzeczywiście robi się pod górkę, jak jeszcze coś się rusza.