Fresh  Dołączył: 03 Paź 2008
Torba dla K200D z gripem
przeczytałem wszelkie tematy o torbach, korzystałem z funkcji szukaj, może zbyt słabo ale nie znalazłem nic.

Czy ktoś z was używa k200d z zapiętym gripem i mógłby polecić jakąs rozsadną torbe?
Tak żeby spokojnie miescił się k200d z podpiętym gripem i niedługim obiektywem + 1-2 inne, chodzi mi o nieduża torbę.

Zamowiłem Case Logic SLRC2 ale odesłałem, wykonanie świetne ale bardzo nie przemyślana, wyciągnac z niej aparat to koszmar.

Mysłalem o Naneu Sierra ale jednak z gripem aparat nie mieści się.

Hama Defender 140 jest troszkę za duża.

Nie mam u siebie możliwości przymierzenia niczego innego niestety.

Z góry dzięki za pomoc, bo żyje w strachu o zdrowie mojego Pentaxa:)

renko  Dołączył: 25 Maj 2008
Ja używam Lowepro Rezo 140 AW. Rozmiar jest idealnie dopasowany :) Obiektyw lub dwa zmieści się bez problemu.

SpinDoc  Dołączył: 05 Paź 2008
Używam czegoś takiego>>> http://fotoakces.pl/produ...products_id=246
Ja kupiłem ją za 85 zl, mieści się body z gripem i obiektywem, + dwa dodatkowe obiektywy.
Jedyny minus tej torby to dosyć twarda "podłoga", ale ja noszę zwykle tylko jeden dodatkowy obiektyw, więc jedną przegródkę położyłem na podłodze(kryje prawie całkowicie) i już jestem spokojny.

Cena w stosunku do jakości i tego co oferuje torba jest jak dla mnie BDB.

colnet  Dołączył: 04 Lip 2008
Ja mam coś takiego:
http://www.funsports.pl/p,pl,287,torba+a4206.html

I bez problemu wchodzi K200D z gripem i Sigmą 17-70/2,8-4,5, do tego wchodzi Metz48 i Sigma 70-300/4,0-5,6, Pentax A-50mm/2 ( w kieszonce z boku)

Torba wykonana według mnie bardzo dobrze, jest sztywna i dosyć grube miękkie ma ścianki, dół trochę utwardzony. Wygląda zgrabnie i schludnie, nie rzuca się w oczy zbytnio.

tijo  Dołączył: 31 Maj 2008
Jeżeli plecak to moge polecić Naneu Pro Military Bravo - jest naprawdę niewielki i aparat po założeniu gripa delikatnie wychodzi powyżej gąbki, ale po założeniu gąbkowanej klapy - nie odczuwa się żadnej wypukłości...

djack  Dołączył: 22 Kwi 2006
Polecam Lowepro Stealth Reporter D100. Bardzo wygodna. I wbrew pozorom pojemna. Dzisiaj wcisnąłem do niej K200 z gripem i 5 obiektywów (4 Pentaksy ze stopki i Pentacon 200). Weszło na wcisk, ale weszło.

Windman  Dołączył: 25 Maj 2008
Może Lowepro Slingshot 200 mam taką i wchodzi bez problemu
k200 z gripem zapiętym obiektywem 70-300 kit+80-200 i jeszcze
kilka p*****

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
djack napisał/a:
Polecam Lowepro Stealth Reporter D100

Potwierdzam! Bardzo dobre torby i całkiem pojemne. Z plecaków polecam Lowepro Primus AW. Mieszczę w nim K200D z gripem i z Sigmą 70-200/2,8 a w plecaku zostają jeszcze dwa miejsca na krótsze obiektywy albo lampę. Plecak jest bardzo wygodny.

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Ja nie politycznie u Cześa kupiłem torbę Canon Deluxe Gadget Bag 10EG - bardzo cacy za tą cenę, sporawa w środku, duże boczne kieszonki i pas biodrowy na dodatek, a teraz tylko kombinuje jak zakryć to logo na klapie ;-)
Teraz jeszcze czekam na obniżkę cen gripa do kasetki :-P

Cześ  Dołączył: 15 Lut 2007
JackDeJack napisał/a:
kupiłem torbę Canon Deluxe Gadget Bag 10EG

już się niestety skończyły
JackDeJack napisał/a:
czekam na obniżkę cen gripa do kasetki

czemu nie napiszesz PW?

JackDeJack  Dołączył: 21 Gru 2007
Cześ napisał/a:
już się niestety skończyły

Wiem bo wziąłem ostatnią z wystawy - ale chciałem chłopakom apetytu narobić. :-P
Co do gripa to muszę poczekać bo dziś w nocy kończy się jedna aukcja i nie wiem jak będę finansowo stał - ale jakby co to zapodaj cenę na PW i się odezwę.
Tak, siak czy owak po gripa się stawię. :-D

triops  Dołączył: 21 Lip 2008
Może kultowa torba z biedronki :)
k200 sie spokojnie mieści z gripem a i miejsce na obiektyw sie znajdzie..
po miesiącu użytkowania narazie sie trzyma..
:-P

dzięki wszystkim za rady!

torba biedronkowa niestety dosc miekka jest widzialem ją.
lowepro rezo udało mi się podotykać u hm tak nie do końca (rezo 170)
w miarę fajna była lowepro inwerse 100 aw. reporter spoko ale nieco za droga choć chyba najlepsza.

ale koniec koncow zamowie chyba fomei natural G, nie rzuca się zbytnio w oczy i duzo pianki, ot taki chlebaczek od czeskich braci:)

Alyjen  Dołączył: 31 Sie 2008
ja mam dużego lowepro na klamoty (jak się już jakiś dorobię) i toploadera (też lowepro) do którego o dziwo K200D z gripem wchodzi

aron  Dołączył: 16 Sie 2008
Fresh napisał/a:
ale koniec koncow zamowie chyba fomei natural G

Fajna ta torba, podoba mi się! Skromna i nie krzyczy " hej ludzie mam tu aparat i obiektywy!".

Jak się zdecydujesz ją kupić, zrób może kilka fotek od środka i napisz jakąś recenzję, albo chociaż wrażenia, z chęcią przeczytam :-)

Pozdrawiam

zamówiłem torbę fomei natural g, dziś przyszła.

wrażenia: kawał torby! chyba nawet fomei natural s pomieściłaby k200 z gripem. ale wolalem nie ryzykować kolejny raz i wziąć nieco większą.

kolor khaki/wojskowa zieleń. torba wykonana bardzo porządnie ale i tak zauważyłem 1 czy dwie niteczki, ale urwałem i po problemie.

na górnej klapie zasuwak, można wyjąć aparat od góry - udało mi się choć muszę popracować żeby dało się to zrobić w mgnieniu oka:) ale zdecydowanie da się to zrobić - tym bardziej wyciągnąc obiektyw, lampę, piwo - to poniżej 2 sek.

w jednej z kieszonek mamy przeciwdeszczowy kapturek, przydatne pewnie.
z przodu malutka kieszen z siateczką np. na karty pamięci czy dokumenty.

niestety nie mam zbyt wielu obiektywów ale myślę ze conajmniej 4 powinny wejść jak nie więcej, sporo miejsca w środku. Przegródki regulowane, nie w dowolnym zakresie ale można coś pokombinować.

jeszcze jedna ukryta kieszonka na klapie i chyba to wszystko.

pasek na ramię wygodny z gumą od wewn. strony oraz odpinany uchwyt do noszenia.
jestem zadowolony choć torbę mam dopiero od pół godzinki.

gdyby ktoś się zdecydwał polecam zakup na swistak.pl na allegro wychodzi 151 razem z przesyłką ja zapłaciłem 117 zł.

kilka fotek:

[img]http://img222.imageshack.us/img222/2640/0005cz6.jpg[/img

Ynciol  Dołączył: 15 Paź 2008
Bardzo mi się podoba ta torba, sam czegoś takiego szukałem :P, rozmyślam nad G lub S ale mam pytanie w momencie kiedy używam tulipana to za każdym razem będę musiał go zdejmować i zakładać? Bo chyba stawiać aparat na tym tulipanie to chyba nie bardzo co?

Fresh mam do Ciebie pytanie, pisałeś że ta G nawet ciut za duża...powiedz czy teraz kupiłbyś ponownie G czy jednak S? Ja obecnie mam tylko body + kit ale myślę o wpakowaniu w torbę lampy jakiegoś tele (może później jakaś mniejsza stałka). Więc co polecisz, S czy G?

Pzdr

na długość są chyba takie same 26cm G jest nieco szersza. raczej G znów, na pewno dojdzie mi więcej sprzętu. a teraz to mogę zapakowac to co mam + rzeczy na 1 dniowy wyjazd;)

możesz nie odkręcać tulipana jeśli polożysz aparat na body, obiektywem do góry.

Ja kupiłem G żeby bez problemu pomieścic aparat z gripem. Nie miałem w ręku S ale chyba jedyna różnica poza kolorem to, że jest nieco węższa.

Ynciol  Dołączył: 15 Paź 2008
Więc chyba też się zabiorę za G, wkońcu lepiej mieć troche więcej miejsca niż obiektyw w kieszeni nosić :P, a narazie na zimowe mrozy piersiówke się wciśnie :P, na alegro widziałem w kolorze antracyt i chyba się skusze wcześniej niż myślałem...czy widzieliście te torby w jakichś sklepach?

El_Filippo  Dołączył: 04 Paź 2008
Polecam torbę Unomat, wielka, bardzo pojemna, spokojnie wejdzie K200D z gripem, 3 szkła i lampa, masa filtrów, da się podpiąć statyw i inne. Raczej na większe wypady, ale za 95zł taka jakość to gratka - a normalnie w sklepie w Wawie widziałem za 317zł.
Do znalezienia u:
http://www.allegro.pl/sho...php?uid=3900204

Skocz do: