LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
LX + K50/1,4
GALERIA I - SPINNERSLIFE
GALERIA II - SPINNERSTRAP
PiotrB. napisał/a:Uzywam je na codzienw pracy.
Cambo
no chyba tak...z tego co slyszalem jakuza bardzo ostatnio chwalilaPiotrB., ......ostre noze w tej robocie to postawamilo napisał/a:Kolega po fachu?
http://www.pajacyk.pl/ - kliknij pajacyka
http://www.pbase.com/fafniak/marcin_krynicki
http://www.mojesmoje.pl/index.htm - wszelkie uwagi mile widziane - zajrzyj do nas koniecznie
PiotrB. napisał/a:Victorinox
"Living is easy with eyes closed"
PiotrB. napisał/a:Milo, a co, jestes kucharzem? Bo ja jestem
Cambo
Proszę mi zatem fachowym słowem poradzić, czego specjalistycznie używa się do krojenia rybek na sushi. Ja do tej pory trochę profanuję, bo kroję jakimś laserowo ostrzonym dziwadłem - ale przynajmniej jest ostry i równy. Gdzieś tak w lutym będę chciał kupić prawdziwe narzędzie, to rada się przyda (jako domorosły kucharz, nie bojący się eksperymentów uważam, że kiedyś muszę przejść na wyższy poziom )PiotrB. napisał/a:Jak bedziesz gotowy do inwestycji, to poradze Ci ktore najpierw kupic.
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
PiotrB. napisał/a:Soltys, to niestety prawda z tymi nozami japonskimi. Srednio jeden noz wysokiej klasy kosztujw w granicach........od 2000do 10000 zl za sztuke!!! Ja mam takie noze japonskie 3 sztuki, reszta troche nizszej klasy Zreszta w tygodniu zrobie zdjatka moich nozykow
djack napisał/a:Czy oni te noże kują tymi samymi metodami co miecze samurajskie, że to tyle kosztuje?
Cambo
"Living is easy with eyes closed"
Cambo
Jeśli nie noże, to może metalowe obudowy do plastikowych obiektywów i korpusów. I od razu serwis, zeby klient mógł wymienić (fajnie by było przyjść z plastkiem, a wyjść z metalem)sołtys napisał/a:jakby nie patrzeć moja specalizacja to "przeróbka stopów i materiałów specjalnych"
wydaje mi się, że w tym jednym poście są dwie aluzje Ale dziękuję, szkiełko jest ładne, a nad gadżetami myślę poważnie. A noże... no muszę wymienić, kuchnia też wymaga kunsztu pełną gębą (jedzenie dla ciała, fotografia dla ducha)milo napisał/a:A moze po prostu taki gadzet klubowy? Zawsze by się mozna bylo nim pociac jak ktos sobie nowego limiteda kupi ;)
| Pentax Z-1p | MX | FA*24/2.0 | FA 77/1.8 Ltd |
| Pentax 645n | FishEye 30/3.5 | FA645 45-85/4.5 | FA645 80-160/4.5 | FA645 200/4 | Voigtländer 6x9 |
| Pentax 67 | 6x7SMC 55/3.5 | 67SMC 105/2.4 |
| Contax G1 | Contax G2 | Biogon T* 28/2.8 | Planar T* 45/2.0 |
| Provia 100F | Provia 400F | HP5+ | TriX | Delta 100 | Waidodayo!
djack napisał/a:Czy oni te noże kują tymi samymi metodami co miecze samurajskie, że to tyle kosztuje?