K-x: mała zabawka dla dużych chłopców.
LysyRudy napisał/a:Jakie macie doświadczenia z ratami zero procent?
LysyRudy napisał/a:Czy ubezpieczenie jest konieczne?
LysyRudy napisał/a:Czy nie jest taniej po prostu wziąć dobry kredyt i kupić z neta w bardziej atrakcyjnej cenie?
LysyRudy napisał/a:Czy po zakupie na raty mam takie same prawa konsumenckie jak przy kupnie za „gotówkę”?
Kiedyś to były czasy ! Po drzewach się chodziło...
Kotlet`s professional photography
http://sebastianstoklosa.blogspot.com/
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
YellowLabel napisał/a:To pytanie jest trochę bez sensu, bo wszystko zależy od sytuacji :)
wtedy Ty mówisz, żeby sobie to kredytowanie w d...e wsadzili.LysyRudy napisał/a:poczytałem trochę w necie na temat tego ubezpieczenia nieobowiązkowego sprzedawcy straszą że jak się go nie weźmie to nie będzie kredytowania
Nie ma głupich pytań. Są tylko głupie odpowiedzi. / http://nemo1125.blogspot.com/
no i tu się nie zgodzęYellowLabel napisał/a:Tylko oczywiście wiąże się to z tym, że cena na dany produkt jest wyższa w sklepie wtedy. Sklep sobie rekompensuje tym samym oprocentowanie kredytu, który musi spłacić w banku.
nemo napisał/a:wtedy Ty mówisz, żeby sobie to kredytowanie w d...e wsadzili
jedrus68 napisał/a:Ja natomiast nie demonizowałbym tak tego ubezpieczenia. Warto się nad nim zastanowić np przed wakacjami, bo w jednym z punktów umowy jest całkowite ubezpieczenie kupowanego sprzętu (kradzież, zniszczenie itp). Umowę można w dowolnym momencie zerwać (przynajmniej ja taką podpisywałem w MM) płaci się tylko ratę ubezpieczenia za dany miesiąc i już. Wydaje mi się to dość istotne przy zagranicznych wyjazdach, bo ubezpieczenie sprzętu foto u normalnego ubezpieczyciela jest dosyć trudne a na pewno droższe niz miesięczna składka ubezpieczenia przy kredycie.
YellowLabel napisał/a:GeloPa, ja wiem. Wyjątek potwierdza regułę :P
Kiedyś w MM był Olek e-410 o 200zł taniej niż w najtańszym sklepie internetowym. Więc wtedy raty 0% były super okazją
jedrus68 napisał/a:GeloPa napisał/a:chyba mylisz ubezpieczenie kredytu z ubezpieczeniem sprzętu
Chyba jednak nie, pytałem trzy razy podając nawet ewentualne przykłady możlwych "nieszczęść" i za każdym razem miałem odpowiedź pozytywną. Dodam, że to ubezpieczenie sprzetu jest jednym z punktów ubezpieczenia kredytu i stanowi pakiet.
LysyRudy napisał/a:ja chce kupić K-x z dual kitem i cena jest tez w miarę 2439 zł
Pentax K-5II | Sigmy 17-50 mm f/2.8 i 50-150 mm f/2.8 | AF FGZ 540 | grip i inne drobiazgi
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
jedrus68 napisał/a:GeloPa napisał/a:a ile takie ubezpieczenie kosztuje i w jakim banku ?
To był albo Cetelem albo GEmoney (ze wskazaniem na GEMoney) - już nie pamiętm, bo obiektyw nie dał rady i rozwiązałem umowę. Co do kosztów to jak pisałem - ubezpieczenie sprzętu jest jednym z punktów umowy o ubezpieczenie kredytu i mieści się w kosztach - żadnych dodatkowych opłat nie było. Naprawdę nie pamiętam czy było to 1% raty czy mniej ale to była na pewno normalna standardowa opłata - ale jak zawsze trzeba pytać bo nigdy nie wiadomo czy to promocja czy nie.
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"