K-X, DAL 18-55, M 50 2.0, TOKINA 80-200 4.5, plany rozbudowy na wiosnę.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Dokładnie tak samo jak wiosną, latem i jesienią.sna napisał/a:Czy i jak używacie lustrzanek zimą?
"Living is easy with eyes closed"
K10D, K-5IIs oraz DA 18-55 i inne
sna napisał/a:Załóżmy że będę chciał fotografować zimę, jak będzie zimno, np. -15, -20 stopni. Czy mogę się czegoś obawiać. Np. w kompakcie się trzymałem tego aby po wejściu z zimnego do ciepłego przez jakąś godzinę nie używać (bo podobno skroplona woda może zrobić jakieś spięcie) no i normalnie robiłem kompaktem i było OK. Tu jednak coś słyszałem, znowu o tej skroplonej wodzie, tylko, że wewnątrz obiektywu. Co do baterii to rozumiem, że szkoda akumulatorków bo się popsują ale Lidl zapewnia dobre alkaliczne niedrogo.
Czy i jak używacie lustrzanek zimą? Aha ja mam K-Xa.
sołtys napisał/a:..... temat "sprzętu fotograficznego zimą" do końca życia kojarzył mi się będzie ze starym forum na OSW i moim pytaniem co zrobić, gdy 50ka wpadnie do śniegu
Najprawdopodobniej, nadal działający K-r.Robur napisał/a:co zostałoby po nocy w śniegu z mojego KR-a
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
K200D
K-3 K200 +....kilkadziesiąt kilo gratów...
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Sporo pleśniaków, trochę cyfraków, tylko zdjęć brak
K-5, FA 31/1.8 | FA 77/1.8 | S 50/1.4 EX |DA 18-135 | DA*16-50/2.8 |DA*60-250/4 |AF-540 FGZ | Slik PRO 340 DX
początkujący amator
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką