Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
przemoo napisał/a:przymierzam się do zakupu używanego szkła tamiego 70-200/2.8 bądź Sigma 70-200mm F2.8 EX DG APO Macro HSM II.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Gabaryty oraz masa całkowicie zdyskwalifikowały to szkło do codziennego użytku.
Michu napisał/a:Ale jesteś pewien, że tego typu szkło jest Ci absolutnie nie zbędne? Miałem kiedyś Tokinę 80-200. Świetna optycznie, ale leżała cały czas w torbie. Gabaryty oraz masa całkowicie zdyskwalifikowały to szkło do codziennego użytku.
Teraz wpadł mi w ręce Nikkor 80-200/2.8D i przypomniałem sobie wszystkie męki związane z posiadaniem tego typu klocka.
kerad napisał/a:Michu napisał/a:Gabaryty oraz masa całkowicie zdyskwalifikowały to szkło do codziennego użytku.
Miałem takiego tamrona i było dokładnie tak jak napisał Michu. Obiektyw bardzo dobry optycznie, solidna konstrukcja ale cóż z tego jeżeli większość czasu leżał nieużywany Zamieniłem na tokinę 50-135 f2.8 - ta przynajmniej mieści się do mojej "podręcznej" torby foto i razem z tamronem 17-50 stanowi obecnie mój podstawowy zestaw.
K5IIs + trochę gratów
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl
Huawei Mate20PRO
K1, K-5II, Irix 15mm f/2,4 Blackstone, D FA 24-70mmF2.8ED SDM WR, FA 77mm f/1,8 Limited, Tamron 70-200 f/2.8, Helios 44M-4 58 mm F2.0,
FA 50 mm f/1.4
Eizo CS2730
https://500px.com/olejx
Cytat
Jest wielki i ciężki .... to jego jedyne wady.
x4rd napisał/a:
Obrazek generuje piękny, bokeh nie jest tutaj najlepszy ale moim zdaniem kontrast zdjęć i ostrość od pełnej dziury są zdecydowanie warte grzechu.
K-3, K-5 i parę słoików po musztardzie.
http://500px.com/jarekc
----------------------------------
Kocham robić to, co robię, nic innego nie umiem,
polityki nie kumam, filozofii nie rozumiem.
FF, Crop / Klisza, Cyfra / 12mm - 400mm
akira napisał/a:Pisząc szybki ale ciężki myślicie o USD prawda?
PentaGrupa na FB | Zapraszam również na moją stronę poświęconą fotografii nieruchomości - bshots.pl