Fotografuję wszystkim co wpadnie mi w ręce i do czego uda się założyć film.
LX
K5IIs, K100D, MZ-S QD, Z-1 QD, MZ-5n QD, MZ-6 QD, Super A + optyka: Pentax K, M, A, F, FA, FAJ, DA, DA Limited, DA*; Sigma DC i DG; Tamron Di; Tokina; Adaptall-2 oraz M42x1; F 1,7x AF Adapter; AF-540FGZ; BG-10; O-GPS1; pierścienie makro; drobiazgi
LX
Praktica MTL 5...Samsung GX-1S
dual kit + Pancolar 50/1,8 + Jupiter 200/4 + Jupiter 85/2
doszedł K7 i Samyang 8mm
CytatWięc na jakiej zasadzie można montować do tego aparatu stare obiektywy z gwintem?
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Adaptall. To pomysł Tamrona.Tok'Ra napisał/a:Widzialem kiedys tez takie cudo o nazwie Adaptal 2
LX
pyciar napisał/a:a jakbym wykręcił bagnet od mojego Vivitara i zamocował tam Pentaksowy? pewno coś takie nie przejdzie... macie gdzieś dokładne zdjęcia jak wygląda (i ew jakie ma wymiary) taki bagnet/gwint?
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
K10D+grip kit M50/1.7 Miranda 28/2.8 Pentacon 135/2.8
wolno wolno... o ile w temaciebarto125 napisał/a:wolno na tym forum tak?
w niektórych szkłach być może - likwidując stary bagnet i montując K może się uda "wcisnąć" obiektyw głębiej (nie mogę teraz znaleźć ale różnica w odległości matryca-bagnet między K i MD to ok 2mm - to więcej niżbyś założył przejściówkę m42 z kołnierzem)barto125 napisał/a:przeróbka bagnetu wystarczy, żeby ostrzył na nieskończoność
polegnieszbarto125 napisał/a:spokojnie dam radę :
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron