Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
awakqwq napisał/a:Jak w temacie. Test na stronie DCRP Review. Miłej lektury.
http://www.dcresource.com...iew/index.shtml
pozdrawiam
PZ1, KX i kupa szkieł
Ż jest P... p.
zorzyk napisał/a:W mojej kryształowej kuli pokazało się tak (wszysekie ceny z DA 18-55, brutto):
Samsung L - 2300 zł
Samsung S - 2700 zł
Pentax K110D - 3100 zł
Pentax K100D - 3500 zł
PZ1, KX i kupa szkieł
zorzyk napisał/a:W mojej kryształowej kuli pokazało się tak (wszysekie ceny z DA 18-55, brutto):
Pentax K110D - 3100 zł
Pentax K100D - 3500 zł
Alek napisał/a:za duza cena zwlaszcza jak wejdzie Sony.....
Zabawki w kolorze żółto-czarnym i trochę zielonego
Ja jestem bardzo dobrym fotografem, tylko mój aparat jeszcze o tym nie wie.
zorzyk napisał/a:Pentax K110D - 3100 zł
Pentax K100D - 3500 zł
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
argawen napisał/a:zorzyk napisał/a:Pentax K110D - 3100 zł
Pentax K100D - 3500 zł
Duzo za duża, patrząc na to http://klubkm.pl
PZ1, KX i kupa szkieł
gebi napisał/a:(...)Na obecną chwilę myślę że max co można rzucić do sklepów to 2600-2700 za zestaw kitowy (oczywiście w internecie 2500 na starcie), później zejść do 2200-2300 w internecie i produkować ile tylko fabryka wydoli Uważam, że nie mam wygórowanych żądań zwłaszcza, że w Stanach jak zwykle mają zestaw kitowy za 2100zł na starcie.
(...)
Ż jest P... p.
gebi napisał/a:Myślę, że gdyby DS/DS2 były w tej samej cenie co K100D to nadal trzebaby się zastanawiać czy ważniejszy jest SR czy większy wizjer i TTL lamp. Jak zwykle wszystko jest kwestią wyboru, chcąć nie chcąć z wizjera korzysta się zawsze a z SR czy lampy chyba jednak zdecydowanie rzadziej, jeśli ktoś ostrzy ręcznie to szybszy autofocus też daje tylko czasem przewagę. Gdyby wybór był taki prosty to miałbym juz cyfrówkę, a tak to czekam na premierę K100D w nadziei, że sytuacja bardziej się wyklaruje. Boję się tylko, że nie będzie tak pięknie i Pentax znów zawali wysoką cenę na Europę i będę się musiał zastanawiać czy kupić sprowadzone z zagranicy K100D (bez polskiej gwarancji) czy Samsunga GX-1S bo cena spadnie np. tylko do 2400, bo marketingowcy założą że na rynku jest miejsce i na ten i na ten aparat a cena nie gra roli. Takie teraz odnoszę wrażenie, że z tego marketingu Samsunga, na który tak liczyliśmy póki co niewiele wyszło (może zbyt szybko spodziewałem się wyników), ale przecież Samsung ogłosił GX-1S w styczniu!!! Czy Pentax DS/DS2/GX-1S będzie tłuczony jeszcze przez ileś lat z rzędu jak Polonez?
PZ1, KX i kupa szkieł
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
awakqwq napisał/a:gebi a K100D ma być bez TTL lampy??
No nie wiem czy tak bardzo ważny jest pentapryzmat?? Wiem że to herezja ale zastanówmy się ile osoób kupujących amatorski korpus będzie chciało kożystac z MF.
"... są dobre szkła, ale nie ma bardzo dobrych czy świetnych, a nikon.canon ma właśnie swoje ed i l, które są robione po to, żeby były świetne ..."
Juz niedługo będzie tu kadyszka
Samsung GX-1S, D-Xenon 18-55mm f/3.5-5.6, Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD, Sigma EX 28-70 f/2.8 DF
Pentax AF-330FTZ, Velbon DX-888, Metz 30B3, trzy Kingstony, plecak Cobra, torba Mekko
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Juz niedługo będzie tu kadyszka
Samsung GX-1S, D-Xenon 18-55mm f/3.5-5.6, Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 LD, Sigma EX 28-70 f/2.8 DF
Pentax AF-330FTZ, Velbon DX-888, Metz 30B3, trzy Kingstony, plecak Cobra, torba Mekko
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Stormtrooper's K-x
Soccer mom's V1