Cytat(...)GUS jak ognia unika podawania takiej
wielkości jak mediana wynagrodzeń, bo wtedy okazałoby się, że
połowa polaków zarabia mniej niż 40% średniej płacy a 10%
najwyżej opłacanych pracowników otrzymuje 35% sumy wypłaconych
wynagrodzeń. Domagajmy się podawania przez GUS również Mediany
wynagrodzeń a nie tylko średniej.
Ż jest P... p.
ThomFoto napisał/a:fotograf swoim profesjonalizmem gwarantuje że zdjęcia jakie otrzyma młoda para beda na najwyższym możliwym poziomie (także technicznym) i będą niezapomnianą pamiątką. tu nie ma miejsca na "bylejakość"
K-5, DA 21/3.2 Ltd, DA* 50-135/2.8 SDM, DA 16-45/4, AF-360 FGZ, Manfrotto 055XPROB + 804RC2, Fuji X10
andrusz napisał/a:Tylko trzeba zdawać sobie sprawę z tego, że jakość produktu, który się otrzyma będzie adekwatny do ceny, którą się za niego zapłaciło
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
mily napisał/a:Guerilla, wybacz, ale takich bzdetow, jakie piszesz, to dawno nie slyszalem...
Raven napisał/a:Dobra kończę, bo i tak już mam pewnie przyklejoną łatkę.
hitman1986 napisał/a:Nie wyobrażam sobie, że po studiach, które (mam nadzieję ) skończę w przyszłym roku, będę zarabiał mniej na początek niż 2500-3000zł.
Pozdrawiam
Arti
hitman1986 napisał/a:skończę w przyszłym roku, będę zarabiał mniej na początek niż 2500-3000zł. Kosztują
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude
Przecież to bzdura jest. Znaczy to, że z wartości mediany można się dowiedzieć, że 10% najwyżej opłacanych pracowników otrzymuje 35% sumy wypłaconych wynagrodzeń. Cóż, dziennikarz to trudny zawód, widać nie musi się znać na tym, co pisze.zorzyk napisał/a:GUS jak ognia unika podawania takiej
wielkości jak mediana wynagrodzeń, bo wtedy okazałoby się, że
połowa polaków zarabia mniej niż 40% średniej płacy a 10%
najwyżej opłacanych pracowników otrzymuje 35% sumy wypłaconych
wynagrodzeń.
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
SQ6GIT napisał/a:
Właśnie o to mi chodziło, źle zacytowałem, miał być powyższy Guerilla..![]()
Najpierw, brachu, zdefiniuj nam, co rozumiesz jako sztukę, bo to ma tyle znaczeń co ludzi i nie mamy wspólnego mianownika dyskusji.
modern art = i could do that + yes, but you didn't
hitman1986 napisał/a:Nie wyobrażam sobie, że po studiach, które (mam nadzieję) skończę w przyszłym roku
hitman1986 napisał/a:Kosztują mnie one masę wyrzeczeń, więc oczekuję czegoś w zamian...
guerilla napisał/a:Nie wydaje mi się żeby słowo sztuka było tak szerokie jak ci się wydaje.
"Available light is any damn light that is available..." W.E. Smith
blog | 4x5" 6x6 6x7 24x36 | soczewki & pinhole | iPh
CytatW każdym razie ja osobiście uważam fotografię ślubną za wyjątkowo podły i podrzędny gatunek fotografii![]()
CytatCi co biora malo za np sluby, niekoniecznie musza byc slabi w foto, czesto jest tak, ze pracuja na etacie w firmie, a weekendy pstrykaja, jako dodatkowa fuche, nie placa za to podatkow itd, maja wiele bardziej ograniczone koszty niz fotograf zyjacy tylko z tego.
Tekst podpisu
mily napisał/a:
A wracajac do tematu - gadanie o psuciu rynku - to tak jakbysmy mowili, ze Dacia Logan psuje rynek samochodowy i Mercedesy przestana sie sprzedawac ;)
W fotografii - jesli ktos jest dobry, a bierze niskie stawki, to predzej czy pozniej bedzie na maksa zawalony praca - w takim stopniu, ze odechce mu sie takich cen i je podniesie ;) I bedzie podnosil do momentu, az zmniejszy sie lekko ilosc zlecen, do rozsadnej ilosci.
http://www.krysiak.biz/ http://grendel.maxmodels.pl the most important equipment in your bag is your attitude
mily napisał/a:Mozna mowic, jedynie, czy dane zdjecie jest dobre, czy slabe...
Ż jest P... p.
jungli napisał/a:SQ6GIT,
Ostatnio widzialem na komunii goscia, ktory krecil film jakims szajsem za 500zl i dodatkowo pstrykal fotki malpka, potem nacieral na ludzi zakupienie jego zdjec i filmu i wiecie co? pomimo, ze gosc jest zalosny,
hej
cenzura, cenzura, cenzura
jungli napisał/a:od czegos trzeba zaczac, zbudowac wizerunek
cenzura, cenzura, cenzura
mily napisał/a:A wracajac do tematu - gadanie o psuciu rynku - to tak jakbysmy mowili, ze Dacia Logan psuje rynek samochodowy i Mercedesy przestana sie sprzedawac ;)
Pozdrawiam
Arti
Cytatmily,
Byc moze, przejdzie na dzialalnosc foto, a co z ludzmi, ktorych znam, ktorzy nie chca, pomimo, ze sa dobrzy, traktuja to jako hobby, nie dosc, ze przyjemne to jeszcze jest z tego kasa?
Tekst podpisu
Pozdrawiam,
Przemek
K10D + DA*50-135 + krótki kit + Sigma EF 530 Super
tidus art napisał/a:albo czekajac rok dluzej...to ma byc PAMIATKA, do konca zycia... a bynajmniej na wiele wiele lat...
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();