polmaj napisał/a:mrawi, rece opadaja na takie argumenty , ktos kto ma juz lustrzanke chce dokupic sobie kompakt ,ale taki z rawem i manualnymi ustawieniami , nie jest zadna tajemnica ze w fotografi najwazniejsze jest swiatlo , co do aparatu ze spieprzona matryca to odpal sobie flicra i zobacz ile dobrych zdjec ludzie tym zrobili , natomiast jak wpiszesz w wyszukiwarce samsung nx 10,100 badz inny to posucha ,czyzby zajmowali sie tylko testami i kampania reklamowa najtanszych i najlepszych na swiecie aparatow
"Aparat w gruncie rzeczy jest tak samo twórczy jak kawałek gliny...
polmaj napisał/a:przy dobrym swietle wszystkim mozna zrobic dobre zdjecie , ja do nexow nic nie mam ,7 chetnie bym przygarnal , pozdr
polmaj napisał/a:przeczytaj dokladnie ostatnia strone watku ,moze cie oswieci
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - malutki dron
alekw napisał/a:
Chyba ważniejsza jest wielkość, ergonomia i wygoda obsługi oraz ogólne zadowolenie z nowej zabawki.
alekw napisał/a:
A żeby dodać ognia do oliwy, gdybym kupował kiedyś bezlusterkowca, to wybrałbym to co jest najbardziej popularne, czyli micro 4/3
Kfan napisał/a:
alekw napisał/a:
A żeby dodać ognia do oliwy, gdybym kupował kiedyś bezlusterkowca, to wybrałbym to co jest najbardziej popularne, czyli micro 4/3
No czyli tytułowego EPLa-3
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
polmaj napisał/a:alekw ricoh gxr +staloogniskowy modul28mm +wizjer vf2 , spelniloby twoje wymagania , no ale to troche drozej od x100,pozdr
Sony i 2x Pentax
http://36klatek.pl
polmaj napisał/a:, Kfan sam mnie prosiles wyzej zebym przyblizyl problem dystorsji no to podalem przyklad , stwierdziles no fakt sa ale konkurencja tez je ma , no i mozna je wykorzystac artystycznie , wtedy zrozumialem ze dialog jest bezcelowy i go zakonczylem ,to co cytujesz bylo odpowiedzia na post mrawi
alekw napisał/a:
Raczej GF1 lub GX1 moze OM-D (chociaz go na oczy nie widzialem) + jak najmniejsze obiektywy zblizone do 28mm i 50mm na pelnej klatce.