LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Eldred napisał/a:
LDevil, mówię o niższych alfach, które kupują masy wierzące że zdjęcia będą lepsze z większego aparatu i "wzbudzą szacunek i zasugerują wyższy stopień wtajemniczenia" ;-)
Chcesz powiedzieć, że nawet najbiedniejsza alfa będzie produkowała gorszej jakości obrazki niż kompakt?
No a z tym wzbudzaniem szacunku, to przecież nie kłamali. Nie słyszałeś nigdy historii o tym, że osoba z lustrzanką traktowana jest często jak profesjonalista?

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
LDevil napisał/a:
Chcesz powiedzieć, że nawet najbiedniejsza alfa będzie produkowała gorszej jakości obrazki niż kompakt?
zdjęcie to coś więcej niż dobra jakość obrazu :->

LDevil napisał/a:
No a z tym wzbudzaniem szacunku, to przecież nie kłamali. Nie słyszałeś nigdy historii o tym, że osoba z lustrzanką traktowana jest często jak profesjonalista?
no wiem, i uważam że reklamowanie w ten sposób lustrzanki to żenada.

LDevil, a tak w ogóle to :mrgreen: :-B za rzeczową i spokojną dyskusję, często się zdarza że niektórych niepotrzebnie ponoszą nerwy. :-?

LDevil  Dołączył: 30 Maj 2007
Eldred napisał/a:
zdjęcie to coś więcej niż dobra jakość obrazu :->
Oczywiście, ale jakiś tam wpływ na zdjęcie ma. I w przypadku fotografa, który już nie polepszy swoich zdjęć np. poprzez lepszy dobór kadru, zmiana aparatu na lepszy spowoduje jednak pewien wzrost jakości zdjęć. Będą one tak samo źle (lub też dobrze) zrobione jak za pomocą kompaktu, ale będą trochę znośniej wyglądać. I co ważne: wiele osób nawet nie wie, że ich zdjęcia pod względem artystycznym są fatalne. I te osoby zauważą pewną poprawę po przejściu na lustro.

Eldred napisał/a:
no wiem, i uważam że reklamowanie w ten sposób lustrzanki to żenada

Ja też kiedyś miałem podobną fazę, tylko że związaną z samochodami "terenowymi", którymi lepiej było nie zjeżdżać z utwardzonej drogi. Generalnie już mi to przeszło i się tym nie przejmuje.

Eldred napisał/a:
LDevil, a tak w ogóle to :mrgreen: :-B za rzeczową i spokojną dyskusję, często się zdarza że niektórych niepotrzebnie ponoszą nerwy. :-?
:-B ja również dziękuje.

weiss77  Dołączył: 18 Paź 2008
Eldred napisał/a:
no wiem, i uważam że reklamowanie w ten sposób lustrzanki to żenada.

W sumie ktoś się łapie na takie chwyty. Nawet sporo osób. Warto się zastanowić, czy w innych aspektach życia są podobnie ulegli. Ale skoro większość społeczeństwa uważa, ze posiadacz lustrzanki to osoba o wyższym stopniu wtajemniczenia, to reklama Sony opierając się na tym założeniu miała być super skuteczna. No i jest.

Wypalacz Rafał  Dołączył: 21 Lut 2009
PiotrR napisał/a:
Odkurzacze...
(a tak właściwie - gdyby doświadczenie z produkcji odkurzaczy wykorzystali w opracowaniu metody odkurzania matrycy... Hm...)

Taak, tylko gdzie podpięliby worek na śmieci po odkurzeniu matrycy? Pod spód odpada (grip).

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Ja myślę, że na razie się zastanawiają, czy dać odkurzacz na worek, czy wodny.

Skocz do: