piotr_luk  Dołączył: 14 Kwi 2007
i jedno i drugie jest ważne

akagi66  Dołączył: 16 Lis 2007
wobec tego pytanie brzmi - skoro nie mogę mieć jednego i drugiego to na co się zdecydować ?

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
akagi66 napisał/a:
Cena obu lamp jest zbliżona ale mają albo jedną albo drugą mozliwość...

:shock: :?:

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
możesz mieć jedno i drugie

ale nie w fgz 360 i sigmie 5x0 dg st

opiszon napisał/a:
możesz mieć jedno i drugie

Np. w Metzu 48i kosztującym praktycznie tyle samo co 360-tka.

plwk, z ust mi to wyjęłeś, ale nie chciałem tego pisać, żeby znowu mi nikt nie napisał, że nie wspieram finansowo pentaxa ;-) :-B

a gdzie można kupić tę lampę ? googlarka nic nie znalazła w Polsce :-(

akagi66, którą?

metz - poprzednie sam wskazałem 8-)
to chyba będzie TA : http://www.skapiec.pl/site/cat/53/comp/240783

tak, to ona

oki - dodana do olubionych , jak mawiał mój syn umiłowany ;-) 8-) WIELKIE DZIĘKI WSZYSTKIM

perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
opiszon napisał/a:
żeby znowu mi nikt nie napisał, że nie wspieram finansowo pentaxa
:-P

sieman
[Usunięty]
STARY ...WĄTEK..ALE JARY..."stara lampa z 2007 r". już można kupić za 200 zł /z 24 gwarancji../dziś nabyłem ...jako lampa "terenowa" mi pasuje ..mała zgrabna...nic sie nie urwie..szybo....ładuje ..szybka w obsłudze...a ,że nie podnoszona ..po co..????do amatorskich błysków na zielonym ustawieniu..???ładnie sie też sprawuje na X...jak dałem po fulu to w markecie dalekie ściany doświetliła....a pierwszy plan do 10 m. to biały ....przepalony .... i to wszystko na KITcie...jak ktoś mało błyska to ...PO PACHY... lampka ...:mrgreen:

wulfel  Dołączył: 12 Sty 2009
sieman napisał/a:
STARY ...WĄTEK..ALE JARY..."stara lampa z 2007 r". już można kupić za 200 zł /z 24 gwarancji../dziś nabyłem ...jako lampa "terenowa" mi pasuje ..mała zgrabna...nic sie nie urwie..szybo....ładuje ..szybka w obsłudze...a ,że nie podnoszona ..po co..????do amatorskich błysków na zielonym ustawieniu..???ładnie sie też sprawuje na X...jak dałem po fulu to w markecie dalekie ściany doświetliła....a pierwszy plan do 10 m. to biały ....przepalony .... i to wszystko na KITcie...jak ktoś mało błyska to ...PO PACHY... lampka ...:mrgreen:

może mi to ktoś przetłumaczyć na nasze :shock:

sieman
[Usunięty]
moim zdaniem ..szykanowana na .....forum ..lampka :shock: ..dla amatora ..dobra.....profesjalom ..i tak nie dam rady wytłumaczyć....sooory za cienki jestem ... :-P

[ Dodano: 2010-01-18, 21:47 ]
a zapomniałem dodać ..czy na nie na temat napisałem???...vide...tytuł wątku /jaki jest??/ ..moja...odpowiedź ...nieudolna i amatorska ...i nie po...??waszemu..naszemu??? to ...DOBRA ....LAMPA :mrgreen:

charfa  Dołączył: 03 Maj 2009
wufel napisał/a:
może mi to ktoś przetłumaczyć na nasze :shock:
No nie wiem... Chyba chodzi o to, że dobra lampa...

sieman - Mógłbyś pisać pełnymi zdaniami? Wiesz, pełne to takie, które zaczyna się wielką literą i kończy kropką. Jedną!
Jak naprawdę mówisz, to też się tak jąkasz? Jak tak to współczuję, ale nie widzę dlaczego z tego powodu musisz utrudniać sobie i innym życie w internecie.

sieman napisał/a:
moim zdaniem ..szykanowana na .....forum ..lampka

Wskazanie ograniczeń nie jest szykanowaniem. Ta lampa to, moim zdaniem, takie wzmocnienie wbudowanej bo posiada prawie identyczną funkcjonalność a jedyna większa różnica to moc.

WaldekW  Dołączył: 28 Paź 2007
Też kupiłem lampę Pentax AF200 FG za 200 zł z gwarancją. Za taką cenę warto. Największą wadą tej lampy jest brak wspomagania AF, czyli gorzej niż lampa wbudowana. Zalety to większa moc, nie robi czerwonych oczu, dokładniej naświetla niż lampa wbudowana w Samsungu GX10.

Dzidziu  Dołączył: 16 Wrz 2008
WaldekW, Gdzie kupiłeś tą lampę w takiej cenie?

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Dołączam się do pytania, bo to bardzo dobra oferta. Chętnie kupiłbym taką lampkę (na kabelku można nią wywijać na wszystkie strony bez obrotowych głowic ;-) )

Skocz do: