mcgyver napisał/a:chyba kilka by się znalazło.
Jakiś tam N
www.kosiorek.wordpress.com
Masz na myśli brak pierścienia przysłon? Bo to chyba jedyna wada współpracy z pełnoklatkowymi Pentaksami takie szkieł jak DA 40/2.8, DA 70/2.4, DA 200/2.8 (300/4 chyba też). To stałki. A ja swoim 12-24/4 już ładnych kilka rolek slajdu też zrobiłem (od 18mm).Kosior napisał/a:Ale nie ma takich, co działają perfekcyjnie.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
I fajnie, system zdechnie, forum zdechnie, będzie więcej czasu na grę w ping-ponga.cinekk1 napisał/a:ten nasz ukochany system zdechnie
Jarek Dabrowski napisał/a:cinekk1 napisał/a:
ten nasz ukochany system zdechnie
I fajnie, system zdechnie, forum zdechnie, będzie więcej czasu na grę w ping-ponga.
I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time, like tears in rain. Time to die.
return isLBA ? lematDady() : piwkoWPoznaniu();
Canon zły oraz K-7, MZ-30, SF7, ME, Spotmatic, Tessar 50/2.8, Kijew 60
Przecież Ci napisali , że się nie nadaje W testach też, to co jeszcze byś chciał ? Jak Ci napiszę , że nie winietuje, to zaraz odezwie sie jakiś namiętny czytelnik testów i napisze, że Dada bzdury gada. A jak poszukasz na forum, to i zdjęcia na pełnej klatce z DA 40 i DA 70 znajdziesz.mcgyver napisał/a:bo w testach wykazywał spore winietowanie...
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
My reach is global, my tower secure,
My cause is noble, my power is pure
Nie przejmuj się Oni tak zawsze z soboty na niedzielę. Albo wypili za mało, a już nie mają co wypić, albo poniedziałku doczekać nie mogą i tak im odbija.maslot napisał/a:Ale ja tu jestem nowy i może nie umiem czytać między wierszami
To jest forum użytkowników, nie wielbicieli. Różnica mniej więcej taka, jak między mężem a kochankiem.maslot napisał/a:Jak na forum wielbicieli lustrzanek Pentaksa
maslot napisał/a:Pentax to syf.
Jarek Dabrowski napisał/a:To jest forum użytkowników, nie wielbicieli. Różnica mniej więcej taka, jak między mężem a kochankiem.
K-5/D-BG4/O-ME53/FS K3
Sigma 17-35 mm f/2.8-4 EX DG ASP, Sigma 24-70 mm f/2.8 EX IF DG HSM, Tokina AF 70-210 f/4.5
Metz 48AF-1; Velbon Sherpa 450R
Nie ma powrotu do jaskiń. Jest nas za dużo.
WKIPTJI
Nikogo nie interesuje nigdy to, co mówi reakcjonista. Ani wtedy, kiedy to mówi, bo wówczas wydaje się to absurdalne – ani po kilku latach, bo wówczas wydaje się to oczywiste.
Jarek Dabrowski napisał/a:Co trudno zauważyć?
JackDeJack napisał/a:Maslot zastanów się dlaczego Jarek ma inny kolor nicka
To ci wyjaśni może ilość postów.