sunshine  Dołączył: 25 Paź 2007
Cytat
I wyrzucić ze stopki pseudo-ofertę giełdową... Od razu będzie 5 linijek mniej.

Nie rozumiem :shock: te trzy linijki wyrażają mój stan ducha związany z pozbyciem się przedmiotów. Nie jest to pseudoferta giełdowa :evilsmile:

[ Dodano: 2009-02-07, 23:42 ]
j+ napisał/a:
Mógłbyś to ściaśnić?

Generalnie nie mam juz miejsca zeby dodac znacznik size=6, ale postaram się. Mnie też ten kolos denerwuje.

Yeti  Dołączył: 04 Lip 2007
ladyhawke napisał/a:
jak sobie radzicie z dzieleniem się korpusem ze swoimi połówkami,

Radzimy sobie jakoś od iluś tam lat.

Ja oddaję swojej połówce swój korpus (z dodatkami), ona mnie swój (z miejscem na moje dodatki) - ale niestety nie zawsze - czasem ją boli głowa :-(

Jeżeli masz z tym problem to są jeszcze takie specjalne wypożyczalnie korpusów, ale pewnie Twoja połówka nie byłaby tym zachwycona.

:-)

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Żaba napisał/a:
no i dialog, dialog jest ważny

Ale tego muszą chcieć obie strony ;-)

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
kup k100D (za + - 700zł).
Wystarczy jeszcze na obiektyw :P

pawelek-79  Dołączył: 06 Wrz 2006
Żaba napisał/a:
no i dialog, dialog jest ważny

A skąd ten diabelski uśmieszek? Czyżbyś już wiedział jak wygląda taki dialog? Tak jak w pewnym dowcipie o stosunkach polsko-radzieckich - towarzysz z ZSRR tak mówi: wy nam dacie węgiel, a w zamian, my weźmiemy od was zboże. :evilsmile:

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
Faktycznie macie racje, dwa te same aparaty na wycieczce beda owocować mnóstwem tych samych kadrów, ale tak czy siak drugie body musi być. Też czekam az K-m spadnie ponizej 1k. Do K100 nie jestem przekonana ze wzgledu na opisywane gdzieś tam bardzo głosne odglosy lustra. Poza tym na allegro widzialam wczoraj po ok 1000 :(

Chodzi mi po glowie zestaw K-m + 50/1,7 (na poczatek SMC -A). Luby ma K200 kit, więc zdjęcia moje mialyby inny klimat :). Gdyby mi się spodobało, kupiłabym FA. Z tego co obserwuje 50-tka czy to A czy M jest dość rozchwytywana więc gdyby mi się nie podobało, łatwo ją petem sprzedać.

ladyhawke, a jakiś przyzwoity kompakcik by się nie przydał? Nie zawsze przecież robisz zdjęcia z małą GO, i w ciemnych pomieszczeniach.

BAN YellowLabel  Dołączył: 30 Mar 2008
ladyhawke, miałem k100D i miał bardzo przyjemny dźwięk.

No właśnie, może taki większy kompakcik typu fuji s6500fd?

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
Jak kupowałem K10 chciałem sprzedać K100, ale potem pomyślałem, że rezerwowe body czasem się przyda (zdarzyło się, że fotografowałem na ślubie). Rozwiązał się problem z żoną, która ma teraz swoją puszkę. Kiedy wypuszczam się w jakieś szemrane rejony miasta, biorę jej sprzęt - będzie mniej żal, jakby co :evilsmile:

Koteki, tobie niej żal, czy żonie? :evilsmile:

Koteki  Dołączył: 21 Paź 2007
Mnie, Pawelek-79. Żonie pewnie będzie żal... hm, coś wymyślę w razie czego - np. wytłumaczę jej, że ten kompakt, który kurzy się w lamusie, jest całkiem niezły, dużo wygodniejszy od lustrzanki 8-)

Kompakcik powiadacie?

Ależ ja własnie sprzedaje SP-560, bo : zapisuje rawa przez 20 sekund, bo nie ma opcji automatycznej zmiany WB na flash, bo szumi (chociaz do 10x15 to ISO 800 starcza).

Myślałam o zwykłym kompakcie z 3-4x zoomem, w ramach uzupełnienia lustrzanki, ale jak siebie znam to bede marudzić ze zdjecia nie takie jak w lustrzance.

No i badz tu madry :( Chyba Lumix G1, ale to dwa systemy w domu to finansowa katastrofa :(

Kapar  Dołączył: 29 Sty 2008
ladyhawke napisał/a:
Myślałam o zwykłym kompakcie z 3-4x zoomem

Pentax A40 z duuuuuuużą matrycą (1/1,7"). Kosztuje koło 500PLN.

ladyhawke, Panasonic LX3, Canon G9 lub G10, albo ten nowy Fuji F200, jeśli okaże się dobry. A twój SP-560 to taka pseudolustrzanka - duże i nieporęczne z wszystkimi niedogodnościami lustrzanki i wadami kompaktu, nie mówiąc już o elektronicznym sterowaniu zoomem.

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Na całe szczęście (a może i nie) moja 2 połowa jest w innym systemie. Nie mam problemów z pożyczaniem szkiełek, lampy itp. Do Pentaxa jest nie do końca przekonana ale pracuje nad tym. Narazie małymi kroczkami. Dostała kalendarz a niedługo dostanie smyczkę. Może się przekona! :mrgreen:

zaczynam przychylać się do YellowLabel, bo 6500 można wyhaczyc za 500-600. Co do Olympusa, przeszkadzalo mi zawsze ze ma taki "nielustrzankowy wyglad", chcialam miec 9600 , ale wydawalo sie ciezkie. Tylko ze juz waga K200 mi nie przeszkadza, więc 6500 bym przeżyla. Moge sie pol roku znów pobawić, a w tym czasie K-m spadnie :)

BuR-ToN  Dołączył: 18 Cze 2008
Polecam swoją kasetkę ;-)

Żaba  Dołączył: 08 Cze 2006
ladyhawke napisał/a:
dwa te same aparaty na wycieczce beda owocować mnóstwem tych samych kadrów
dlaczego? Mamy z koleżanka małżonką zupełnie inne spojrzenie i generalnie robimy inne zdjęcia, co innego nas interesuje, zauważamy różne rzeczy. To że dwie osoby robia zdjecia w jednym miejsacu, w jednym czasie nie znaczy, że zdjęcia bedą podobne :-)

Cytat
Polecam swoją kasetkę ;-)

Chcesz sprzedać? :D

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
ladyhawke, jest na giełdzie wystawiona

Skocz do: