K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
"Living is easy with eyes closed"
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
sołtys napisał/a:no znalazłem te lampki Soligora u dystrybutora, hey (się mnie zrymowało) -> http://www.rudimex.com.pl...or/soligor.html
Bronek napisał/a:djack, ponizej (odpowiednika) 28 jest DA 12-24/4 . Rzeczywiscie drogie, jak wszystkie profesjonalne nowe szkla. Ale naprawde dobre - widzialem gdzies wypowiedzi ze np. na 21mm jest ostrzejsze od 21 Ltd (tylko nie wiem przy jakim f)
zlypiez napisał/a:fvd
Cambo
Wez nawet tych dwóch nie porownuj! Ta sigma to zupelnie inna liga (podpowiem jaka - nizsza).djack napisał/a:Bronek ja wiem, że są szerokie szkła cyfrowe, choćby właśnie DA 12-24 albo Sigma 10-20
a no to przepraszam.djack napisał/a:Bronekale zlypiez pytał o zamienniki manualne, a tu niestety dużego wyboru nie ma, albo w ogóle.
blady
i tempo 4/3
blady napisał/a:
1. szeroki zoom (ale nie rybie oko)
2. telezoom max 400mm w ekwiwalencie
3. coś do portretów
4. coś do makro
5. lampa w pełni kompatybilna z K10D, tak 30 DIN
blady napisał/a:1. szeroki zoom (ale nie rybie oko)
blady napisał/a:2. telezoom max 400mm w ekwiwalencie
blady napisał/a:3. coś do portretów
4. coś do makro
blady napisał/a:5. lampa w pełni kompatybilna z K10D, tak 30 DIN
blady napisał/a:Do Ad.1 znalazłem 16-45 f4
Michu napisał/a:Zlypiez, jeszcze jedno. Jeżeli masz jakiekolwiek problemy z dokładnym zdefiniowaniem swych potrzeb/oczekiwań względem puszki/systemu/akcesoriów - dawaj - pomożemy namieszać Ci w bańce.
Stopień wredności uzależniony jest od fazy księżyca (tak naprawdę wszystkie jesteśmy kobietami - wiesz: wałki na głowie, szlafrok, przydeptane kapcie i pet w uszminkowanym kąciku czegoś, co kiedyś było otworem gębowym).
blady napisał/a:
2. telezoom max 400mm w ekwiwalencie
Cytat
3. coś do portretów
Cytat
4. coś do makro
Cytat
5. lampa w pełni kompatybilna z K10D, tak 30 DIN
Pozdr.
Marek
ProgramPlus+*ist DS+645
SMC FA 1,9 43 Limited+SMC M50 2.0+SMC DA 1:3.5-5.6 18-55 AL+Tamron AF 75-300 1:4-5.6 LD Macro+SMC A645 75 2.8+Sigma 10-20 f/4-5.6 EX DC+Tamron AF28-75 F/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro
Zbigniew napisał/a:Powodów było kilka - przede wszystkim komfort pracy (m42 = konieczność stosowania przejściówki, z którą są problemy - nie zawsze pasuje dobrze, poza tym problemy z wykręcaniem).
Jarek Dabrowski napisał/a:Nie szumi Ci nic jeszcze? Nie bój się nie bój, zacznie...
blady
i tempo 4/3
Michu napisał/a:bez względu na system jaki wybierzesz, nie będziesz zawiedziony.
Pozdr.
Marek
ProgramPlus+*ist DS+645
SMC FA 1,9 43 Limited+SMC M50 2.0+SMC DA 1:3.5-5.6 18-55 AL+Tamron AF 75-300 1:4-5.6 LD Macro+SMC A645 75 2.8+Sigma 10-20 f/4-5.6 EX DC+Tamron AF28-75 F/2.8 XR Di LD Aspherical (IF) Macro