CanisLupus  Dołączył: 10 Sty 2007
Ladyhawke jak jeszcze mi podpowiesz co to jest WFK to na 100% udzielę ci odpowiedzi :-D

zaroowka  Dołączył: 06 Mar 2007
Nie wiem jak by było optymalnie - obecnie na dwie osoby i dwa koty u mnie przypadają dwie cyfry i 6 analogów...

...kłótni nie ma - są sprzeczki, rzadko. "EJ! Teraz ja biorę Z1! I oddaj mi ten obiektyw!" :mrgreen:

PiotrR  Dołączył: 03 Maj 2006
Eldred napisał/a:
Dwie, tylko innych systemów, żeby nie było walki o szkła, np. wchodzicie na jakiś szczyt w tatrach i nagle wszyscy chcą s10-20 a czasu nie wiele.. i co? :roll:
A co znaczy "nagle wszyscy chcą"? Kto niósł w plecaku, ten ma pierwszeństwo. :mrgreen:

ladyhawke  Dołączyła: 07 Lis 2008
CanisLupus Wrocławskie Forum Komunikacyjne, ale może niejednemu psu Burek :P

Ktoś mi powie jaka jest przewaga analoga nad cyfrą? Bo wolę decydować, które zdjęcia oddawać do druku. Chociaż pewnie jakbym się naumiała kadrować i myśleć co focę, to zminimalizowałabym ryzyko nieudanej fotki.

HaHa dokładnie - samo życie ! ! !

Ostatnio wchodziliśmy ze znajomymi na Ben Nevisa w Szkocji....
Znajomy krótko i wyraźnie stwierdził że potrzebuje 200tki a przy pakowaniu plecaka w hotelu ograniczył sprzet do minimum stwierdzając że on tego nie będzie taszczył.
Niestety musiał chwilę poczekać aż obfotografuję piekny motyw z chmurami potem mu go oddałem, ale niestety było już po zawodach :mrgreen:

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
ladyhawke napisał/a:
Ktoś mi powie jaka jest przewaga analoga nad cyfrą?
Zasadnicza różnica jest taka, że analogiem robi się lepsze zdjęcia.

No to MyLady pomyliłaś mnie z jakimś burkiem ;-) Nie wiem jak to sie stało, wkońcu wyróżniam się z tłumu :mrgreen:

Zrób kilka zdjęć analogiem ze slajdzikiem a zobaczysz różnicę, zwłaszcza przy większych powiększeniach.

Acha no i analogi są cięższe i nadają sie do wbijania śledzi w namiotach i otwierania konserw
(czasy młodości z padniętym zenitem i po kilku piwach ;-)

Ps. Dalej jestem młody ;-)

thrackan  Dołączył: 08 Lut 2007
ladyhawke napisał/a:
Bo wolę decydować, które zdjęcia oddawać do druku.

Przy wywoływaniu filmu nie musisz brać kompletu odbitek. Możesz zdecydować, co chcesz w formie papierowej po obejrzeniu filmu (ewentualnie po zeskanowaniu).

jungli
[Usunięty]
thrackan,

Bez wartosci, bo tanio sprzedaje, nie pisalem, ze to szajs, no moze troche szajs plastik ale fantastik!

Viva 35mm

hej

jungli napisał/a:
no moze troche szajs plastik ale fantastik!

:mrgreen:

No ja się zgadzam z espresso, docelowym zastosowaniem ma być oglądanie na komputerze, do albumu idzie tylko kilka najfajniejszych fotek z kolekcji 200 zdjęć urlopowych.

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
ladyhawke, można jeszcze docelowo pokazywać efekty wycieczek na ścianie. To moje marzenie: mieć co i skąd i czym i dla kogo rzucać na ścianę :-)

jorge.martinez napisał/a:
To moje marzenie: mieć co i skąd i czym i dla kogo rzucać na ścianę :-)

:!:
Podpisuję się całą siłą!

Eldred  Dołączył: 16 Paź 2007
thrackan napisał/a:

Podpisuję się całą siłą!
tylko monitora nie porysuj :-P :-B

p.s. ja też.. :roll:

No dobra,
fakt mamy kilka zdjęć rzuconych na ściane (gustujemy w 20x30). Chcecie mi powiedzieć, że na czyms takim juz widac róznicę między cyfrą a analogiem?

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
ladyhawke, chłopakom chodziło o slajdy.

aha, czyli to zupełnie temat nie dla mnie... niech sobie chlopcy rzucają :P

Eldred napisał/a:
thrackan napisał/a:

Podpisuję się całą siłą!
tylko monitora nie porysuj :-P :-B

Nie bój nic, mam korektor pod ręką :evilsmile: :-P

jorge.martinez napisał/a:
i dla kogo

Eldred napisał/a:
p.s. ja też.. :roll:

To już chyba masz, sądząc po kilku zdjęciach ;-)

Skocz do: