Najlepiej sprawuje się w basie disco poloYellowLabel napisał/a:pjak, bass przy słuchaniu rocka jest potrzebny, ale nie aż tak bardzo jak przy hiphopach, rapach i innych takich nie wiadomo jakich :)![]()
gwiazdor napisał/a:Więc jeśli masz wzmacniacz to to wzmacniacza porządny kabelek (2,5mm2) a do radia wystarczy fabryczny.
YellowLabel napisał/a:bix, jakim lakierem? w środku drzwi nie widziałem żadnego lakieru :)
fotonami kreśle swój świat...
Załamanie... chyba nie mam talentu.
W sytuacji kiedy głośniki są zasilane z osobnego wzmacniacza to radio pobiera kilkanaśie W mocy, i do tego praktycznie stałej. Można sobie dać tam 10mm2 ale to IMHO bez sensu. Co tam było takiego nieznośnego tak przy okazji?pjak napisał/a:gwiazdor napisał/a:Więc jeśli masz wzmacniacz to to wzmacniacza porządny kabelek (2,5mm2) a do radia wystarczy fabryczny.
Tu się nie zgodzę.
Co do radia to nie chcę wszczynać dyskusji, bo choćby nie wiem co tam było napisane to i tak nie da więcej niż 22W Niektórym kabelek 0,5mm2 wystarcza. u mnie dopiero przy 1,5mm2 jest znośnie na tyle, że nie chcę kombinować dalej.
Jakoś nie sądzę, że ktoś szukający głośników za 300zł kupi wzmacniacz 1000W RMS.pjak napisał/a:Co do wzmacniacza to pisanie, że 2,5mm2 wystarczy to tak jak pisanie, że w kościele wystarczy światło f2,8 i ISO 100. Tak jak są różne kościoły tak są różne wzmacniacze.
pjak napisał/a:Co do radia to nie chcę wszczynać dyskusji, bo choćby nie wiem co tam było napisane to i tak nie da więcej niż 22W
Lakier podkładowy raczej na 100% jest.bix napisał/a:YellowLabel napisał/a:bix, jakim lakierem? w środku drzwi nie widziałem żadnego lakieru :)
hehe, u mnie cienka warstwa żeby nie rdzewiało, ale jest.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
O 10mm2 pisałem odnośnie wzmacniacza. A nie radia.Gwiazdor napisał/a:W sytuacji kiedy głośniki są zasilane z osobnego wzmacniacza to radio pobiera kilkanaśie W mocy, i do tego praktycznie stałej. Można sobie dać tam 10mm2 ale to IMHO bez sensu.
Co do jakości dźwięku na fabrycznych kabelkach to przy około 3/4 wychylenia pokrętła głosu dźwięk był zniekształcany.Gwiazdor napisał/a:Co tam było takiego nieznośnego tak przy okazji?
Może masz porządne radio, tego nie neguję tylko ciekawe co mierzyłeś lub czym, że wyszedł Ci taki wynik.Gwiazdor napisał/a::mrgreen: Moje radio ma 4x35W. Zmierzone. I co?Jest zasilane przez kabelek 2,5 mm2 i nie wykazuje żadnych objawów braku zasilania. Może porządne radio?
![]()
No właśnie, a ja pisałem o pozostawieniu fabrycznego kabla do radia i wymianie/założeniu porządnego do wzmacniacza. Czyli nie do końca zrozumiałeś, ale wnioski mamy takie same.pjak napisał/a:O 10mm2 pisałem odnośnie wzmacniacza. A nie radia.Gwiazdor napisał/a:W sytuacji kiedy głośniki są zasilane z osobnego wzmacniacza to radio pobiera kilkanaśie W mocy, i do tego praktycznie stałej. Można sobie dać tam 10mm2 ale to IMHO bez sensu.
To nie pisz prosze że żadne radio nie jest w stanie nigdy dać więcej.pjak napisał/a:Może masz porządne radio, tego nie neguję tylko ciekawe co mierzyłeś lub czym, że wyszedł Ci taki wynik.Gwiazdor napisał/a::mrgreen: Moje radio ma 4x35W. Zmierzone. I co?
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
Hm... Ja się tam nie znam, ale zaintrygowało mnie: w jakich warunkach przekręcasz to pokrętło na 3/4? Bo ja bym chyba ogłuchł, a radio mam raczej nie jakieś wypasione i bez żadnych wzmacniaczy.pjak napisał/a:Co do jakości dźwięku na fabrycznych kabelkach to przy około 3/4 wychylenia pokrętła głosu dźwięk był zniekształcany.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
PiotrR napisał/a:Hm... Ja się tam nie znam, ale zaintrygowało mnie: w jakich warunkach przekręcasz to pokrętło na 3/4? Bo ja bym chyba ogłuchł, a radio mam raczej nie jakieś wypasione i bez żadnych wzmacniaczy.pjak napisał/a:Co do jakości dźwięku na fabrycznych kabelkach to przy około 3/4 wychylenia pokrętła głosu dźwięk był zniekształcany.