Janusz Gdula  Dołączył: 08 Gru 2008
Benek napisał/a:
stawiam dzisiaj na zwycięstwo

Ja też :)

matb  Dołączył: 02 Lis 2006
A ile i gdzie stawiacie? Jakie są zakłady?

Nie o takie zakłady mi chodziło ;)
Po prostu mam nadzieję, że dziś wygrają :)

jorge.martinez  Dołączył: 16 Maj 2007
matb napisał/a:
A ile i gdzie stawiacie? Jakie są zakłady?

Rozmowa kontrolowana, rozmowa kontrolowana :-P

cypis  Dołączył: 18 Gru 2006
nie no, póki co bukmacherka jest legalna (gorzej z zakładami w necie, ale jeszcze nikt nikogo za to nie ukarał) ;-)

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
Janusz Gdula napisał/a:
Po prostu mam nadzieję, że dziś wygrają
Ja też liczę i im kibicuję... :lol:

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
No niestety, nie udało się :-( Pierwszą połowę zawaili. Druga była dużo lepsza, ale... zabrakło czasu.

Szkoda...
Pozostaje pozbierać się chłopakom i na przyszłych mistrzostwach pokazać pazur. Bo drużyna ma charakter, ma świetnego trenera. Ale obawiam się, że w PL i tak ludzie będą okropnie zawiedzeni. Ale trzeba na chłodno podsumować te mistrzostwa. Nie były złe. Mam nadzieje, że postawa Naszych Orłów, zachęci nauczycieli WF-u do większego zwrocenia uwagi na ten sport. Bo mega fajnie się się go ogląda. A Nasi w dodatku dobrze grają.

p.s. Tylko tych 8 wykluczeń... Masakra. No i nadal brak większej gry skrzydłami...

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
Szkoda. Po takim otwarciu :-/

j+  Dołączył: 01 Sty 2008
Janusz Gdula napisał/a:
Ale trzeba na chłodno podsumować te mistrzostwa. Nie były złe.
Jeśli się nie mylę, to najlepszy wynik w historii.
Janusz Gdula napisał/a:
Mam nadzieje, że postawa Naszych Orłów, zachęci nauczycieli WF-u do większego zwrocenia uwagi na ten sport. Bo mega fajnie się się go ogląda.
Awykonalne. Chyba, że na zajęciach dodatkowych. Jak widać - sport bardzo kontaktowy. I przepisy są stosunkowo trudne do nauczenia i egzekwowania. Z moich doświadczeń liczba urazów chyba tylko przy unihokeju jest wyższa.
*puf*

j+ napisał/a:
Awykonalne

Ale wykonalne na zajęciach dodatkowych, chętnych nie będzie brakować. Tego jestem pewien.

Było super! Dostarczyli nam niesamowitych emocji i to się liczy. Bardzo lubię ten sport...
W drugiej połowie ta pogoń i obrona "Kasy" była niesamowita. To się nazywa "obrona Częstochowy"... Moje gratulacje!!! Dla takich emocji warto!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

gucio-59 napisał/a:
Dla takich emocji warto

Zdecydowanie :)
Nie mają czego się wstydzić ;)

Janusz Gdula napisał/a:
Nie mają czego się wstydzić ;)
A kto tu się wstydzi, Niemcy nam zazdroszczą i wiele innych dróżyn za rok MŚ w Szwecji.... poczekamy to dobra drużyna... :lol: :lol: :lol:

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
Nie ma medalu ale jest szacunek.
Bywa.

A teraz trzeba zrobić dwie rzeczy - zaistnieć w federacji szczypiornistów i wprowadzić na najbliższe mistrzostwa parę polskich sędziów. Wtedy może nie powtórzy się to, co było wczoraj z Chorwacją. Może panowie z Norwegii nie zaryzykują gwizdania przeciwko Polsce, bo będą się bali, że na kolejne mistrzostwa już nie pojadą z gwizdkiem w dłoni, a i będą pewni, że jeśli kiedyś polska para sędziów będzie arbitrem na meczu Norwegii, też będzie gwizdać w jedną stronę...

Marcin1978  Dołączył: 20 Lip 2008
j+ napisał/a:
Janusz Gdula napisał/a:
Mam nadzieje, że postawa Naszych Orłów, zachęci nauczycieli WF-u do większego zwrocenia uwagi na ten sport. Bo mega fajnie się się go ogląda.
Awykonalne. Chyba, że na zajęciach dodatkowych. Jak widać - sport bardzo kontaktowy. I przepisy są stosunkowo trudne do nauczenia i egzekwowania. Z moich doświadczeń liczba urazów chyba tylko przy unihokeju jest wyższa.

Da się (dało się). W Płocku w dwóch pierwszych edycjach Orlen Handball Mini Ligi udział wzięło blisko 500 uczniów z 4 i 5 klas szkół podstawowych. Teraz zakończyła się trzecia edycja. Szkoły są nie tylko z Płocka. W 2010 na pewno będzie czwarta edycja. Nie wiem, jak w innych miastach "ręcznych", ale podejrzewam, że tam kluby też zawczasu dbają o narybek. A najłatwiej jest zorganizować to ze szkołami.

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
Benek napisał/a:
że jeśli kiedyś polska para sędziów będzie arbitrem na meczu Norwegii, też będzie gwizdać w jedną stronę...

Trochę słaby pomysł. Mamy się zniżać do ich poziomu? :-/

Benek  Dołączył: 18 Wrz 2008
jacekh napisał/a:
Benek napisał/a:
że jeśli kiedyś polska para sędziów będzie arbitrem na meczu Norwegii, też będzie gwizdać w jedną stronę...
Trochę słaby pomysł. Mamy się zniżać do ich poziomu? :-/

Nie chodzi o poniżanie się. Stronnicze sędziowanie - jak widać - jest jednym z dopuszczalnych w piłce ręcznej środków. Skoro inni z niego korzystają, czemu my nie mamy korzystać?

Kto za rok będzie pamiętał szczegóły meczu z Chorwacją? Nikt. A wynik pozostanie w kronikach sportowych na zawsze.

Czym się przejmować to już historia, za rok MŚ -Szwecja... :lol:

rysiekll  Dołączył: 10 Maj 2007
j+ napisał/a:
Z moich doświadczeń liczba urazów chyba tylko przy unihokeju jest wyższa.
Chyba troszkę przesadzasz ... sport kontaktowy i męski, ale poważnych urazów duuuużo mniej niż np. w piłce nożnej!

Marcin1978, pewnie że się da, mój teść w Tarnowie prowadzi 2 grupy juniorów, na mecze jeżdżą w każdy weekend, lig i rozgrywek jest sporo.
Swoją drogą nieraz wspomina np. Bieleckiego jak był nastolatkiem :mrgreen: , tylko wzrost i laska, zero techniki ... teraz jest jednym z najlepszych graczy na swojej pozycji, mimo że techniką dalej nie grzeszy.

Benek, przestań już z tymi sędziami, nasi przegrali sami ... brakło im boiskowego wyrachowania. Porównywałeś może ilość błędów własnych Chorwatów i Polaków w tym meczu? Porównywałeś ilość przechwytów i skutecznych kontr? ... ilość naprawdę drażniących decyzji można policzyć na palcach jednej ręki, "zabrane" bramki to ta ilość przez dwa ... zaprawdę powiadam Ci nasi przegrali sami ten mecz, a był niestety do wygrania.

Skocz do: