bardakon  Dołączył: 23 Kwi 2010
Chyba mam to samo ale mi robi fioletowe...
Walczę z tym kombinując balansem bieli- najlepiej wychodzi gdy ustawię na świetlówki bez względu czy to w domu czy na zewnątrz robię. Automatyczny balans praktycznie nie zdaje egzaminu, choć od czasu do czasu udaje mu się zadziałać, jak nie to zdjęcia wpadają w purpurę czy jakiś fiolet.

Radolex  Dołączył: 03 Kwi 2010
Zdenerwowany dość długim wyczekiwaniem na mój aparacik (od 6 maja... Przypominam że mają 14 dni roboczych na naprawę ew. więcej, jeśli jest to coś poważniejszego) pod wpływem sugestii pana z euro odbyłem dzisiaj miłą rozmowę z serwisantem apollo (to nie ironia :-> ).

Dowiedziałem się że mój kiks miał uszkodzony "blok matrycy" co też razem z matrycą zostało wymienione, a przesyłka została wysłana do "centali euro" dnia wczorajszego. Jestem teraz ciekawy ile czasu będzie potrzebowało sklep na dostarczenie kiksa do mojego oddziału...
Droga sklep -> serwis zajęła im 5 (no dobra, 3 robocze ;) ) dni (11.05. aparat dotarł do apollo).

Oczywiście poinformuje o finale całej tej perypetii z k-x'em, choć na razie złego słowa ani o apollo ani o euro powiedzieć nie mogę :-P

luk1217
[Usunięty]
jeśli masz na gwarancji to wyślij do serwisu aparat wraz z nagraną płytą z zielonymi zdjęciami;)

Radolex  Dołączył: 03 Kwi 2010
luk1217, oj chyba nie czytałeś wątku ;P aparat wysłałem do serwisu...

Właśnie dziś dostałem aparat z powrotem, z oględzin karty gwarancyjnej wynika że była to jednak dość poważna usterka, wymagająca wysłania do serwisu zagramanicznego :-P
Usterka i to co wymienili było opisałem wyżej.

Po paczce jestem w stanie stwierdzić że mój aparacik nie był zbyt przyjaźnie traktowany :-/ oryginalny kartonik poobdzierany trochę powgniatany ale raczej nie uszkodzony poważnie, aparat w bąbelkach, raczej bezpieczny...

No i teraz już się wcale nie dziwie że tak długo to trwało, droga mojego aparatu wyglądała tak: sklep(6 maj)- centrala sklepu- serwis Apollo(11 maj) - serwis gdzieś poza Polską(14 maj)- serwis Apollo (nie wiem kiedy dostali paczkę z naprawionym już aparatem ale wysłali 15.05)- centrala Euro- no i sklep docelowy(dziś czyli 26...)
Jakoś średnio jestem zadowolony z postawy Euro... nie popisali się w moim mniemaniu...
Pozdrawiam

Skocz do: