Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
Dla mnie raczej będzie bez znaczenia( w ramach rozsadkudan napisał/a:Powstaje pytanie, czy takie karty beda mogly konkurowac cena z nosnikami optycznymi...
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
bEEf napisał/a:CD na dane do piachu
.....rosyjski łącznik.....
zapraszam do mojej galerii
http://picasaweb.google.pl/artur.skrabowski
Miłośnik pełnej klaty
"Skądkolwiek wieje wiatr, zawsze ma zapach Tatr"
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
A młotek ?Meggido napisał/a:hyba że tabliczka kamienna.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Miłośnik pełnej klaty
"Inteligentni ludzie często zmuszani są do picia aby bezkonfliktowo spędzać czas z idiotami"
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Cytattylko jaka musiałaby być cena takich kart, żeby stanowiły alternatywę dla płyt CD, które obecnie kosztują przykładowe grosze
Meggido napisał/a:Hmmm, impuls elektromagnetyczny chyba usunie wszelkie dane z tego typu nośników. Nie ma idealnego nośnika, chyba że tabliczka kamienna.
CytatCoś mi się obiło o uszy, że cena ma wynosić właśnie ok. 3$
coz, mnie zdjecia cyfrowe kosztuja, i to znacznie wiecej niz $0.01bEEf napisał/a:Nie 0.1$, nie 0.01$ - nic. Nawet między nic a 0.001$ jest przepaść nie do przejścia, jeśli ludzie się do tego przyzwyczają
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Bronek napisał/a:malo mam czasu dla rodziny
CD-RW moze, ale mam watpliwosci czy moze zastapic DVD+-R . Mnie taka jedna plytka DVD wystarcza do zarchiwizowania jednego do trzech miesiecy RAWow i JPEGow w niskiej rozdzielczosci. Wystarczy. Chociaz oczywiscie, gdy pojawi sie nosnik o lepszym stosunku cena za MB oraz objetosc na MB oraz odpowiednio duzej trwalosci, to moze zmienie zdanie.Michu napisał/a:Tak więc obecne pamięci Flash mogłby z powodzeniem zastąpić wszelkiej maści CD-RW, natomiast pamięci jednorazowe zwykłe CD, w celu archiwizacji
$3 IMHO nie jest powyzej takiej granicy w Europie zachodniej, Japonii czy USA. A polski rynek, szczerze mowiac, nie ma znaczenia tam gdzie mowa o innowacji.bEEf napisał/a:10zł to za dużo, wg mnie powyżej psychologicznej granicy "paru złotych"
zeby wiedzial, czytalem o takich paranoikach-fotografach. Trudno im sie dziwic - jak miales film w rece to widziales w jakim jest stanie, mogles jakos rozwazac kwestie bezpiecznej archiwizacji itd. Z nosnikami elektronicznymi tak nie jest.asklop napisał/a:masz rację, nie ma idelnego nośnika. Najlepiej mieć fotki zapisane na Cd, a dla pewności zdublować to jeszcze na kartę. I może jeszcze na twardzielu i może jeszcze.......
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Miłośnik pełnej klaty
I czy będą pasować do klasera.dan napisał/a:Powstaje pytanie, czy takie karty beda mogly konkurowac cena z nosnikami optycznymi...