Arti podał linki do blend, mozna to zwinąć w chińskie s, włożyć w pokrowiec i powiesić na pasku plecaka za ucho.
A co to jest chińskie s?
b-bar01 napisał/a:
Jeśli chodzi o zastosowanie automatyki wł. lampy i parasolki (poza wycieczkami oczywiście)
da się zrobić, warunek, lampa musi mieć wyjmowany sensor i dedykowany kabel/przedłużacz. lampę ustawia się za modyfikatorem a sensor na kablu w dowolnie wybranym przez nas miejscu, ja np przykręcałem do rantu obiektywu.
A co to za lampa co można jej trzewia na zewnątrz wyjąć?
Jak wcześniej w wątku napisaliście najlepsze rezultaty z lampą i własną automatyką uzyskam z parasolką srebrną (odbijającą). Palnik obracam w kierunku parasolki a czujnik w kierunku sceny. I to będzie ok, oczywiście bez dokładnej kontroli, ale efekty powinny być ok. Tak teraz robię, tylko zamiast parasolki mam ścianę.
A biała parasolka to chyba tylko w manualu lampy zadziała prawidłowo. Bo nie wiem jak się zachowa jej czujnik mierząc światło przez materiał parasolki.
P.
to trywialne, ale napisze, blendę zwijasz w 8-mke a następnie tak powstałe dwa kółka składasz do siebie, całość wkładasz w pokrowiec, wystarczy czy zobaczysz sobie na jutubie??
piotrlg napisał/a:
A co to za lampa co można jej trzewia na zewnątrz wyjąć?