Pentax ... zapomniałem jaki.
Innej puszki nie kupię, bo nie chce mi się czytać od początku forum N.. czy C...
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
pentajar napisał/a:
Myślę, że jak nie poprawią "dizajnu" to nie odniosą sukcesu, bo brzydkie to jak kupa. Wygląda jak tania chińska latarka.
pentax k200d, skromny warsztat, szacunek dla innych....
Oj tam, to jest zabawka dla tych których nie interesują zupełnie podstawowe zagadnienie związane z procesem zdjęciowym i chcą jednym przyciskiem i jedną ręką (druga zajęta ajfonem) pstrykać na prawo i lewo, jak popadnie. Ma być kolorowo i ostro a jakość ma czwartorzędne znaczenie, a kompozycja (co to jest kompozycja?!)... Jeżeli to ma być rewolucja (1 Mpx, wyświetlacz 1,5") to Q przy tym czymś jest profi sprzętem. Może i rewolucja, ale w segmencie gadżeciarstwa.majpitek napisał/a:Skończy się tym, że nasze Pentaxy, Canony i inne będziemy używali jako przyciski do papieru na biurko.
To daje pogląd ile warty jest (w sensie optyki) obiektyw Lytro. Z dużym prawdopodobieństwem tyle ile w tanim kompakcie. Popyt na ten gadżet będzie budować to, że jest to zupełna nowość, kompletna prostota obsługi, odmienny design od typowych kompaktów i bajery z przesuwaniem ostrości po umieszczenie na nk i fb.majpitek napisał/a:No i cena - obecnie 400 - 500 dolków, tyle ile kosztuje niezbyt wyrafinowane szkło do naszych puszek......
X-T1
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.
xolox napisał/a:A ten aparacik to mi sie wydaje ze to tylko TECH DEMO, i liczą że ktoś wielki ich wykupi.
Pentax ... zapomniałem jaki.
Innej puszki nie kupię, bo nie chce mi się czytać od początku forum N.. czy C...
NX1000 :: NX5 :: NX 16 mm :: NX 30 mm :: NX 18-55 mm :: NX 20-50 mm :: Samyang 8mm f2.8
Stałki są dobre bo są dobre i stałe.