CytatDS jest podobne do K10D i jest ciepła a K100D jest minimalnie chłodniejsze.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF
xmen napisał/a:Dziękuje za odpowiedzi i cierpliwość. Samsungi odpadają. Ale intryguje mnie to zdanie:
marucha napisał/a:natomiast mając do wyboru DS i K100 miałbym problem...
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
CytatNie aparat a fotograf robia teraz zdjecia
Raczej tylko z powodu większej rzeszy posiadaczy aparatów marki Pentax aniżeli Samsung.Tok'Ra napisał/a:Awaryjnosc Pentaxa potwierdzona na grupie jest duzo wyzsza niz odpowiednika czyli Samsunga.
Pozdrawiam
Paweł
-----------
Za Fafniakiem: Nie dla leniiii !!!!!!!!!!
Moje pstryki
Cytat1. Samsung GX-1S jest zdecydowanie lepszym wyborem niz Pentax DL/ DL2/ DS i Samsung GX-1L a nawet pod pewnymi wzgledami od K100.
2. Awaryjnosc Pentaxa potwierdzona na grupie jest duzo wyzsza niz odpowiednika czyli Samsunga.
bo ma większy wyświetlacz LCD, a to przecież bardzo ważna, wręcz podstawowa cecha aparatu fotograficznego. Pod każdym innym względem jest identyczny, stąd zgadłembEEf napisał/a:1S lepszy od DS-a? Bo..? Zaleta taka, że można kupić nowy (jeszcze), ale pod innym względem... No nie wiem
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
K-5, DA 12-24/4, FA 31/1.8 Ltd, FA 50/1.4, FA 77/1.8 Ltd, Metz 48, takie tam różne ...
Kfan napisał/a:A mój Ds już nieco strajkował
lampka błyskowa nie chciała się zamknąć pomogło piłowanie takiego kołeczka którym się opierała o korpus.
!-sze co zrobiłem do upgrade softu do najnowszej wersji a tego w Samsungu chyba se ne da póki co więc m. in. dlatego płaciłem za napis.
| Samsung GX-1S | Nikon D300 | mała szklarnia | statyw GoldPhoto YH-324 | Kata 3N1-30
Tok'Ra napisał/a:Kfan napisał/a:A mój Ds już nieco strajkował
lampka błyskowa nie chciała się zamknąć pomogło piłowanie takiego kołeczka którym się opierała o korpus.
!-sze co zrobiłem do upgrade softu do najnowszej wersji a tego w Samsungu chyba se ne da póki co więc m. in. dlatego płaciłem za napis.
Jest juz upgrade softu do Samsunga GX-1S... wiec nie-demo-nizujmy![]()
Kfan napisał/a:
A to fajnie :) - jakie nowości zawiera?
Rennsport napisał/a:czy IST DL2 posiada potwierdzenie ostrości dla szkieł manualnych tak jak to w modelu k200d
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Trochę sprzętu, trochę umiejętności, dużo zapału, mało czasu.
Z-series fan // Capsicum Addicted // Debian Bastard