technik219 napisał/a:...dopóki nie skierujesz obiektywu pod światło, albo w kadrze nie znajdzie się coś świecącego lub jasnego
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
"Przychodzi baba do pasmanterii..."
Awatar przedstawia buraka pastewnego.
Jak za puszkę 90m to cena w normiePK napisał/a:Cena ~170 zł za rolkę Polypana to normalnie czy drogo ?
Kasetka,Kadyszka,Kiks i stary "kastrat" Mz-50
Kot musi być albo żywy, albo martwy. Nie ma innej możliwości, nie można go zaobserwować jednocześnie trochę żywego i trochę martwego. Dlaczego? Rzetelna odpowiedź na to pytanie brzmi: nie wiadomo.
Są dwa lematy Dady-Opiszona.
Trzeci lemat Dady - FuFu w kwadracie jest boskie.
Pozdrowienia z jaskini Kicka
to moje podstawowe filmy na 120 (choć mam też romans z Acrosem), zaś HP5+ to mój jedyny BW film na 135.Dada napisał/a:FP4 i Tri-X
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
No myślę o kupnie 20 rolek na start. Ilford/Kodak/Fuji z każdym moim zakupem drożeją. W czym to wołasz? Widziałem ładne zdjęcia z Rodinala.Dada napisał/a:Na 120 to ostatnio taki wynalazek, co się Shanghai GP3 używam
120 | 135 | APS-C
C330s 67 45 75 105 165 | MXx2 MES (nie działa) MZ-5n (nie działa) 28 50 35 43 (nie działa) 50 | GRII K-5 21
JORGE.MARTINEZ@PL | Jeden Aparat 7.0 | Instagram
"Panie, ja to jak kiedyś zdjęcie zrobiłem, to klisza pękła, i ch*j!"
Kot musi być albo żywy, albo martwy. Nie ma innej możliwości, nie można go zaobserwować jednocześnie trochę żywego i trochę martwego. Dlaczego? Rzetelna odpowiedź na to pytanie brzmi: nie wiadomo.
No to może coś do C-41 raczej, jak nie mają popsuć. (Ilford XP2)pawel_fan napisał/a:ja tego wołał nie będę,
Trochę drożej wychodzi, ale nie aż tak bardzo w sumie. A może w Polsce jest jakieś źródło tanich filmów czarno-białych?Dada napisał/a:(Ilford XP2)
http://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=87pawel_fan napisał/a:A może w Polsce jest jakieś źródło tanich filmów czarno-białych?
Świat już wszystko połknął, strawił, wysrał i prezentuje to jako materiał twórczy.
Dada napisał/a:Na 120 to ostatnio taki wynalazek, co się Shanghai GP3 używam. Podoba mi się.
Istud vinum, bonum vinum, vinum generosum
Reddit virum curialem probum animosum.
technik219, wkleiłeś, żebym mógł złapać doła, że kilka lat temu za 9-10zł można było dostać to, co dziś za 16-18?Cytathttp://pentax.org.pl/viewtopic.php?t=87