iwasherebefore napisał/a:Skoro juz poruszono watek plecaka, może ktoś by sie wypowiedzial, JAKA POZYCJA LUSTRZANKI jest nieodpowiednia w plecaku, w przypadku, gdy sprzęt dostanie wibracji na wertepach?
Ja akurat trzymam wyswietlaczem do dołu. Czy jest Ok, czy powinno być zlączką do dołu a może to bez znaczenia?
Grzenio napisał/a:Zdecydowanie najlepiej złączką albo obiektywem do dołu. Przynajmniej pyłki z matrycy wtedy pospadają
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
Grzenio napisał/a:Ten Manfrotto nawet wygląda na dość pakowny ale coś mi się nie widzi system mocowania statywu. Ma go ktoś i może coś o nim powiedzieć?
O którym modelu piszesz? Z tych Hikerów to ja widzę tylko dwie wersje 20L i 30L. Najwięcej jeżdżę na rowerze więc trochę te nerki i szeroki pas biodrowy mnie nie przekonują bo faktycznie mogą przeszkadzać. Ale jakiś cieniutki pasek biodrowy by się jednak przydał żeby plecak nie podskakiwał jak przeskakuję jakieś przeszkody (jeżdżę na MTB).CytatWersja 45L ma bardzo-dobre mocowanie z boku.
Grzenio napisał/a:O którym modelu piszesz? Z tych Hikerów to ja widzę tylko dwie wersje 20L i 30L. Najwięcej jeżdżę na rowerze więc trochę te nerki i szeroki pas biodrowy mnie nie przekonują bo faktycznie mogą przeszkadzać. Ale jakiś cieniutki pasek biodrowy by się jednak przydał żeby plecak nie podskakiwał jak przeskakuję jakieś przeszkody (jeżdżę na MTB).CytatWersja 45L ma bardzo-dobre mocowanie z boku.
Sprzętu zbieram coraz więcej, ale zdjęć dalej nie umiem robić :P
CzareK
Misztu napisał/a:Szybkie pytanie okołopelcakowe.
Lowepro na aliexpress - faktycznie dobra cena czy ordynarna podróba?
Może ktoś podjął ryzyko osobistego sprawdzenia? ;)
K1 + K5 i szklarnia :)