Ż jest P... p.
"Les adultes sont déserteurs" - L'enfance, J. Brel
"Dorośli są dezerterami" - L'enfance (Dzieciństwo), J. Brel
Dada napisał/a:dodatkowo przestawiam nosem AF
k10d i k-7
K10D + kit .....
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
O! I nareszcie jest ktoś, kto mógł się wypowiedzieć na temat soczewek kontaktowych i astygmatyzmu ...DO_c napisał/a:Sam zaposiadam -6 w każdym oku + na dokładkę stożek rogówki (gorsza wersja astygmatyzmu) i mój problem rozwiązały twarde soczewki kontaktowe.
Dopiero po zastosowaniu tychże dowiedziałem sie ile i jak dobrze można widzieć.
To może zróbmy ankietęGwiazdor napisał/a:Ciekawe jest to, że tyle osób patrzy lewym okiem
Ż jest P... p.
rysiekll napisał/a:P.S. Swoją drogą pamiętam jak kolejny raz dostałem nowe okulary, po dłuższej przerwie, i chodziłem po ulicach jakbym był pijany ...
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
Doedukowalem sie i dowiedzialem sie, ze wszyscy moi drodzy panstwo mamy lateralizacje niejednorodna lub inaczej krzyzowa. Dzisiaj mozna na to dostac papier w szkole i moc dluzej pisac egazminy Cytat za portalem edukacyjnym literka.plawakqwq napisał/a:Ja mam w domu to samo oboje zx żoną jesteśmy praworęczni ale do wizjera tylko lewe oko,
CytatLewooczność z praworęcznością (skrzyżowana lateralizacja). Następstwem skrzyżowania dominacji w zakresie oka i ręki jest zaburzenie koordynacji wzrokowo-ruchowej. Deorganizuje ona czynność pisania, jak również powoduje błędy w postaci inwersji dynamicznej (przestawianie liter w wyrazie) i inwersji statycznej (mylenie liter o podobnym kształcie, ale odmiennym kierunku i położeniu).
pozdrawiam,
dzerrry
I pewnie miał rację, jeżeli "wytężasz" wzrok w pracy a do tego masz wadę wzroku to bardzo prawdopodobne że oko ma słabszą akomodację i męczy się przy lukaniu w wizjer. Posłuchaj okulisty i zacznij nosić okulary albo soczewki.Polar napisał/a:Niestety moj okulista nie dal mi odpowiedzi na moje pytanie i jedynie sugerowal ogolne przemeczenie.
dzerry napisał/a:zaburzenie koordynacji wzrokowo-ruchowej
Ż jest P... p.
Po stracie zębów podobno większa swoboda języka.
/Stanisław Jerzy Lec/
K-5/K10D/K1000 | DA 18-55+SIGMA (70-300+10-20) +A 50/2+Soligor
Przemas napisał/a:Korekcja dioptryczna w K10D jest jak na razie wystarczająca.
Moje zdjęcia pozostają amatorskie ze względu na szumy na wysokim ISO i brak AF