perl  Dołączył: 24 Wrz 2006
l_uka napisał/a:
raz i drugi pan Zenek da pupy i więcej Zenków nie wezmą - nie tak to działa?
Nie. Zwykle ślub sie bierze jeden raz ;-)
i Fotoziutki zdają sobie z tego doskonale sprawę.

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Iza napisał/a:
znowu ślub bierzesz?

nie, ale tak jakoś przypadkiem wpadłem na cennik :-P
A co, szukacie kogoś? 8-)

l_uka napisał/a:
A co, szukacie kogoś? 8-)
ja, ja! weźcie mnie!

Iza  Dołączyła: 01 Paź 2007
Nie, jako prawdziwi dajhardzi mamy zamiar sami siebie fotografować :-P

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
raz i drugi pan Zenek da pupy i więcej Zenków nie wezmą - nie tak to działa?
chcialbys

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
Fafniak napisał/a:
chcialbys

ale z czego to wynika?
Biednego nie stać na kiepski zakup, więc chyba nie z oszczędności? Może zatrudnia się do tego zdolnych grafików, którzy z byle czego robią jako tako? :roll:

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
jacekh, napisz mniej - więcej ile to będzie zdjęć. W czym będziesz ten prospekt/folder składał, ile ston będzie miał i czy tekst będziesz miał gotowy, czy sam musisz go układać.

Arti  Dołączył: 20 Kwi 2006
Ale żeście archeologię zrobili... wykopany wątek sprzed ponad 2 lat... ;-)

jacekh  Dołączył: 08 Maj 2007
No trochę żeśta pokopali. A najśmieszniejsze jest to, że ja jeszcze nie wlazłem na żaden dach i nie zrobiłem żadnej fotki :mrgreen:
Ale gościu wciąż podtrzymuje propozycje i 'wpada' do mnie omówić szczegóły hi hi hi ;-)

Fafniak  Dołączył: 19 Kwi 2006
l_uka napisał/a:
zdolnych grafików, którzy z byle czego robią jako tako?

bingo
szop twoim przyjacielem

Buczek  Dołączył: 07 Wrz 2009
I to ja mam takie archeologiczne zapędy. Przepraszam za to wznowienie, ale szukałem czegoś o honorariach i stawkach i nie zwróciłem uwagi na datę. Pewnie przez tą niemoralną propozycje wydawnictwa krew mi oczy zalała. Bo czasem zalewa...

Pozdrawiam

data nie ma znaczenia. Bardzo dobrze, że odnalazłeś temat i ciągniesz go dalej. Bo dalej jest na temat =)

Pentagram  Dołączył: 21 Wrz 2006
:-D Dopiero teraz zobaczyłem, że to pytanie sprzed dwóch lat. :oops:
A już chciałem pisać, jak kształtują się ceny w dziedzinie wolnej i nieskrępowanej twórczości tego typu opracowań. :roll:

[ Dodano: 2010-01-26, 18:51 ]
Może lepiej odpalę nowego House'a

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
perl napisał/a:
Zwykle ślub sie bierze jeden raz
Niby racja. Ale potem, o ile idziemy normalnym torem, mamy chrzest, drugi, jeszcze jeden, w międzyczasie komunia, znowu chrzest, następna komunia, w planach jeszcze dwie.... :mrgreen: To z autopsji :evilsmile:
Ponadto, jak mi taki Zenek, tudzież Heniek napierdzieli jak debil idiotyzmów na filmie, czy do albumu (to też z autopsji - kamerzysta ze ślubu podniósł mi ciśnienie), to potraktuję go odpowiednio: będę się kłócił o cenę i jeszcze oryginały wezmę (tak zrobiłem z wyżej wymienionym - musiał robić jeszcze raz montaż, znowu spierniczył, więc wziąłem wszystkie kasety z kamer i obniżyłem opłatę). Na dodatek nikomu go nie polecę, wręcz przeciwnie. A fotografa, który nam robił komunię, niejako z urzędu co prawda, ale i tak mogę polecić - za zdjęcia, za kulturę obsługi itd.
I tak to ma działać. Ale to już kekki OT. Sorry.

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
l_uka napisał/a:
ale z czego to wynika?

Po części z tego o czym piszę Fafniak. Po cześci z powodu innego gustu klientów Fotoziutków ˆ, których naprawdę nie brakuje. To tak jakbyś amatorowi discopolo pokazał piosenki Pink Floyd - dla niego discopolo będzie lepsze.

Kiwak  Dołączył: 28 Paź 2007
makak napisał/a:
klientów Fotoziutków*[....]
[....]

*� perl
Znaczy....perl jest fotoziutkiem, czy klientem fotoziutków?

makak  Dołączył: 31 Sie 2008
Miał być znaczek copyright ale nie wyświetliło ;]

dlugas1982  Dołączył: 07 Lis 2008
Buczek, aleś odgrzebał
duży :-B bo prawdopodobnie jesteś tu poprzez szukajkę

Cytat
propozycji od pewnego wydawnictwa, żebym dał im swoje zdjęcia za darmo w imię promocji regionu
za darmo buhahahahhaha, ja bym chyba nie wytrzymał i coś głupiego wypalił
Wydawnictwo chce coś za darmo, no sorki, fotki z przedstawienia szkolnego w którym występowało moje dziecko (którego nie mam:) może bym dał do szkolnej gazetki, ale krajobrazy komuś za free :) szukają dzięcioła

l_uka,
Cytat
fotografów ślubnych - w Polsce są jakieś głodowe stawki w tej branży :shock: Porównując do tego co znalazłem za granicą, to przepaść niesamowita.

Zenków odwalających fuchy za połowę ceny jest dużo, a reszta stawek jest taka sama tylko że w "zł" a nie w "funtach" czy "euro", no ale zarobki też mają takie same jak my tylko w funtach i euro

Cytat
l_uka, znowu ślub bierzesz? :shock: ;-)
został arabem cwaniak

Mart  Dołączył: 28 Gru 2009
Żeby nie zakładać nowego tematu podepnę pytanie tutaj.
Robiłem zdjęcia na rajdzie terenowym i jak się potem okazało jedna fotka się spodobała pewnej załodze i chcą ją wykorzystać do celów reklamowych (czyli jakieś plakaty dla sponsorów itp). Generalnie to nie chce skóry z nikogo ździerać, bo zdjęcie nie jest idealne, a ja nie jestem zawodowcem. Tylko skoro już do takich celów fotkę wykorzystują to wypadałoby żeby coś w ramach zwrotu kosztów sprzętu do kieszeni wpadło, tymbardziej że chcą Raw`a.
Pytanie mam takie ile za jednego raw`a wypadało by wziąć (jakaś niewygórowana stawka - moje amatorstwo)?
pozdr

[ Dodano: 2010-04-22, 10:02 ]
Skoro nie ma odzewu, dodam kilka newsów z negocjacji.
Klient upiera się żeby za darmo dostać fotkę, bo na stockach znalazł jakiegoś Land Rovera i tam za 20zł może to zdjęcie mieć. Oczywiście wyraziłem swoje zdanie na ten temat, ale sam się przekonałem jak to stocki mogą nakiełbasić. Bo dojdzie do tego że woli inne zdjęcie wziąć a nie swojego samochodu...

grzegorzgr  Dołączył: 13 Lis 2009
:lol: Lepszy wróbel w garści niż gołąbeczka na dachu :!:
Mart napisał/a:
chcą ją wykorzystać do celów reklamowych
i dobrze przy okazji zrobi tobie darmową reklame

Skocz do: