Esco  Dołączył: 14 Paź 2007
Wczoraj rozmawiałem z gościem który sprzedaje dyfuzory Sto-fen na allegro, tym do którego link podał siwyyy77. Ma jeszcze jedną sztukę OM-MZ40 na stanie (były dwie, ale ja przejąłem jeden) nie wystawioną na aukcji. Proponuję NAJPIERW napisać do niego a potem wylicytować inny dyfuzor i w mailu potwierdzającym napisać o który naprawdę chodzi.
To drugi dyfuzor który kupiłem u tego sprzedawcy, zarówno produkt jak i sprzedający godny polecenia. Pozdrawiam

BooM  Dołączył: 21 Sty 2008
Esco napisał/a:
Wczoraj rozmawiałem z gościem który sprzedaje dyfuzory Sto-fen na allegro, tym do którego link podał siwyyy77

Do mnie dziś dotarła paczuszka od niego. Naprawdę szybki i konkretny gość. W czwartek adres wysyłki potwierdziłem po zakupie a dziś doszła paczuszka. 5 dni kurde tylko trwało :-)
Na lampę dyfuzor wchodzi z lekkim oporem, przylega fajnie. Fotki OK.
Warto było wydać 79 złotyszy.

BAN gucio-59  Dołączył: 24 Lut 2007
A do Metza 58 też ma...?

BooM  Dołączył: 21 Sty 2008
gucio-59 napisał/a:
A do Metza 58 też ma...?

Proponuję z tym pytaniem bezpośrednio do sprzedawcy na adres thinkdigital2002(małpka)gmail.com lub pytanie bezpośrednio z Allegro

BooM, Dzięki już napisałem... :mrgreen:

qameleo  Dołączył: 04 Wrz 2007
BooM, możesz pokazać jakieś fotki, chciałbym zobaczyć jaka jest różnica, fotki z i bez ewentualnie z wbudowanym rozpraszaczem, z góry :-B

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
Janes napisał/a:
Natomiast tutaj jest oferta z Allegro
Fajna mydelniczka, ale cena powala :-o

PiotruśP  Dołączył: 09 Sty 2007
Janes napisał/a:
Natomiast tutaj jest oferta z Allegro

Link do obrazka
Przepraszam, ale to wygląda jak muszla klozetowa :mrgreen: .

dyptam  Dołączył: 14 Kwi 2007
PiotruśP napisał/a:
Przepraszam, ale to wygląda jak muszla klozetowa :mrgreen:
taka dla chomika :-D

Hermes  Dołączył: 04 Lut 2008
Dyfuzory Stofen oferują również tu : http://www.raysfoto.pl/ , i nie tylko to.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Hermes napisał/a:
Dyfuzory Stofen oferują również tu : http://www.raysfoto.pl/
Tylko trochę drogo.

Życie nauczyło mnie, że nie ma przyjemności bez przykrości, innymi słowy za każdą przyjemność trzeba zapłacić. Ja tylko wskazałem ewentualne kolejne miejsce ew.zakupu.

argawen  Dołączył: 19 Kwi 2006
Hermes napisał/a:
Życie nauczyło mnie, że nie ma przyjemności bez przykrości
Chodziło mi o to, ze można kupić tego Stofena taniej.

Dokładnie tak odebrałem twoją odpowiedź. Cena to rzecz względna, a czasem potrzeba goni. I właśnie po to są takie wątki, żeby każdy miał wybór.

Hermes napisał/a:
Dyfuzory Stofen oferują również tu : http://www.raysfoto.pl/ , i nie tylko to.
tylko jest problem z wejściem na ich strony po kliknięciu na odpowiedni link... :roll:

Wszedłem przed chwilą na ich stronkę beż większych ale, może był jakiś chwilowy problem z serwerem. Spróbuj wpisac ręcznie www.raysfoto.pl , może załapie, a jeśli potrzebujesz ich cenniki w pdf-ie, to mogę Ci zapodać na maila.

frodymator  Dołączył: 26 Maj 2007
Ja osobiście polecam zakupy u producenta w Californi :) Jeśli macie kartę, którą można płacić zakupy przez neta (u mnie np. Visa Electron Inteligo) to wyjdzie najtaniej - ja zapłaciłem za dyf. do Metza 58 26.50$ (włącznie z przesyłką) - w banku obciążyli mnie za ok 60 Pln, czyli jakieś 2.2 pln/$ - całkiem ok.
Potwierdzenie zamówienia dostałem na mail 12/05, a dzisiaj przyszedł dyfuzor (23/05) - więc w sumie 11 dni - dosyć szybko, biorąc pod uwagę to, że paczka leciała z Kaliforni na Rybitwy (tutaj poczta różnie działa ;P)
Teraz tylko muszę go pożądnie przetestować :)
Oczywiście wszytko na temat Sto-fena :P
www.stofen.com

Aha - u nas za ten model liczą sobie minimum 90 Pln.

I jeszcze mam taki pytanie na pół off-topowe, gdyby ktoś znał odpowiedź:
Czy przy zdjęciach na zewnątrz, np. przy dużym słońcu, i ogólnie jasnych warunkach doświetlać z założonym dyfuzorem, czy bez? W trybie P-TTL, czy HS P-TTL?

marucha  Dołączył: 22 Kwi 2006
frodymator napisał/a:
paczka leciała z Kaliforni na Rybitwy (tutaj poczta różnie działa ;P)

Eee tam, marudzisz :-P Nie jest tak źle z pocztą na Rybitwach... :mrgreen:

frodymator  Dołączył: 26 Maj 2007
:P Mówisz?? Może faktycznie, nadeszła nowa, lepsza era usług pocztowych w tej cudowniej dzielni :D

Zbyma72age  Dołączył: 22 Kwi 2008
Lightscoop

Skocz do: