Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Jeżeli robi się zdjęcia a nie podnieca sprzętem.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
k_ret napisał/a:Chodzi o coś innego. Kiedy masz podpięty obiektyw MF, a korpus jest w trybie AF, to działa tzw. pułapka ostrości. Przy wciśniętym spuście aparat czeka aż cokolwiek znajdzie w się w płaszczyźnie ostrości i nie wyzwoli migawki, dopóki tak się nie stanie.
Michu napisał/a:Dokładnie jak K_ret - prościej, szybciej i wygodniej jest pierdyknąć wichajster z przodu body, zamiast grzebać się menu.
Michu napisał/a:Jestem jak na razie bardzo zadowolony z DLa i jak już wspominałem bardzo trudno mi sprecyzować co takiego musiłby mieć jego następca, by przekonać mnie do zmiany. Jeżeli robi się zdjęcia a nie podnieca sprzętem, to taka puszka w zupełności wystarcza dla amatora.
"Living is easy with eyes closed"
MKw napisał/a:Ale tak to ktos moze pomyslec i wiekszosc tak mysli ze z 300mm obiektywu zrobi mu sie psiejsko-czarodziejsko 450mm a to g. prawda osiagane przyblizenie bedzie dokladnie takie samo niezaleznie czy obiektyw bedzie przypiety do FF czy do APS-C.
CytatTo taka woda na mlyn Olympusa ktorego userzy sie podniecaja ze maja doskonale kitowe tele 300mm podczas gdy trudno to nazwac wogole tele bo jego ogniskowa wynosi 150mm![]()
![]()
![]()
Pozdrowienia
Sylwek
ME Super black, M 28/2.8, M 50/1.4, M 50/4 macro, M 75-150/4
A
Minolta Hi-matic F
MZ-5N|K-5"|K100DS|X10
FA43|FA24-90|FA100-300|F28|F24-50|F70-210|DA18-135|DA14|Jupiter K 135/3.5|SB-24|
VW Kafer 1200/68'