webjay  Dołączył: 31 Mar 2007
dan: :-B faktycznie, sformulowanie nieco niefortunne :)

dan  Dołączył: 11 Sie 2006
webjay napisał/a:
2 x Cy-300K + 2 x Softbox 80x120 + 2 x statyw 300cm
2 x Cy-100M + 2 x parasolka 90 + 2 x sofbox 60x60 + 2 x statyw 260cm + 1 x strumienica
do tego najchetniej wyzwalacz radiowy + 4 odbiorniki

Do tych Cy-100M wzialbym wrota zamiast softboxow, przyda Ci sie do efektow, do podswietlania tla etc. Kupilbym tez jedna duza okte. Oszczedzilbym na odbiornikach - 2 powinny spokojnie wystarczyc - jeden do przedniego zestawu lamp, drugi do tylnego (lampy bez odbiornikow wyzwola sie przez fotocele).

dan: na razie nigdzie nie ma tych CY300K, ale kupilem wczoraj 2 x CY100MR, 2 x statyw 3m, jedna parasolke i jeden softbox 50x70. w sumie to nawet fajnie, ze brakuje 300-tek - bede mial chwile, aby oswoic sie z zestawem i zrozumiec kilka rzeczy (w sensie zdobycia knowhow ;) ). Poniedzialek / wtorek calosc powinna byc juz u mnie.

Dziekuje bardzo wszystkim za porady i uwagi :)

Grizley  Dołączył: 30 Sie 2007
webjay kupowałęs w zestawie fun100 czy wszystko osobno ?
kłamczuszek są http://www.funsports.pl/p...?products_id=87
tylko wiele droższe :mrgreen:

webjay, jakie mocowanie maja te CY100MR? Mozna do nich wrota dokupic?

Grizley napisał/a:
tylko wiele droższe

Wiele drozsze niz gdzie?

CY300K od CY100MR
wg. funsports
może nie wiele ale o połowe droższe

Grizley: nie, na allegro. tak, w zestawie. i na koniec - nie oskarazaj mnie o klamstwo - ja nigdy nie klame. sprobuj sobie dodac ta lampke na funsporcie do koszyka i zobacz co Ci sie pojawi przy produkcie (niedostepny)... czekam na przeprosiny :P

dan: mozna. podobno z softboxem 60x60 w komplecie za 139PLN. a jakie mocowanie - a skad ja mam to wiedziec? :D nie wiem co Tobie odpisac... :/ (nie znam sie)

Grizley, poczytaj wczesniejsze posty - webjay docelowo planuje kupic i te i te. tj.
2x CY100MR
2x CY300K.

[ Dodano: 2008-01-25, 14:59 ]
webjay napisał/a:
dan: mozna. podobno z softboxem 60x60 w komplecie za 139PLN. a jakie mocowanie - a skad ja mam to wiedziec? :D

Jak mozna to gut, ale powiniens byl sprawdzic to dokladnie przed zakupem! Bo tak jak mowie, wrota przy tych slabszych lampkach beda robic lepsza robote niz softboxy wielkosci pudelka po butach :-P Ale to dopiero jak sie doposazysz w te mocniejsze lampy z porzadnymi boxami :-)

webjay widzialem te gwiazdki *** ale nie wiedziałem co pokazują w funsportcie.
ależ skąd , nawet nie przyszło mi na myśl oskarżać cię o kłamanie ,
kłamczuszek to tak żargonowo. :mrgreen: :-P :-P

Dobra już sie wynosze z wątku
browarki dla was :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B :-B

[ Dodano: 2008-01-25, 15:04 ]
dan napisał/a:
Grizley, poczytaj wczesniejsze posty - webjay docelowo planuje kupic i te i te. tj.
2x CY100MR
2x CY300K.

nastepnym razem poczytam :mrgreen: ups

Gruzley: przeciez zartowalem, wiem, ze nie mowiles powaznie ;))) (wypinalem przeciez jezyk)

dan: te lampki maja byc na doswietlanie, wiedzialem, ze mozna dokupic do nich rozne gadzet i tyle informacji mi wystarczylo. nie planuje zmieniac osprzetu z CY300 na CY100 i odwrotnie, wiec.. ;) no wlasnie - jest to bez znaczenia. wlasnie wymieniam zestaw - zamiast jednego z softboxem biore drugi komplet 'light' z parasolka, za roznice w cenie zazyczylem sobie wrota z lilipucim softem 40x40 + doplata tylko 40PLN ;)

jeszcze raz dziekuje.

webjay napisał/a:
wlasnie wymieniam zestaw - zamiast jednego z softboxem biore drugi komplet 'light' z parasolka, za roznice w cenie zazyczylem sobie wrota z lilipucim softem 40x40 + doplata tylko 40PLN ;)

No i super :-)

webjay, ok ok wiem :mrgreen:

magnum45  Dołączył: 17 Lip 2007
Może to kogoś zainteresuje - http://www.cyberfoto.pl/s...ox-za-dyche.htm
Pozdrawiam

magnum45 napisał/a:

To sie nawet do zabawy nie nadaje...

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
dan napisał/a:
magnum45 napisał/a:

To sie nawet do zabawy nie nadaje...

serio :?: a ja chciałem sobie cosik takiego zmontować. No może troszkę innego i w kolorze białym do odbijania światła :oops:

samber napisał/a:
serio a ja chciałem sobie cosik takiego zmontować. No może troszkę innego i w kolorze białym do odbijania światła

IMO rozpadnie sie szybko przy czestym manewrowaniu. Softbox to nie jest jakis duzy wydatek w porownaniu do lampy czy obiektywu.

magnum45  Dołączył: 17 Lip 2007
Dan dla kogoś kto ma smykałkę i brak kasy to jest dobre rozwiązanie.
Dobry konstruktor może zrobić softboxa który jakościowo niwiele będzie odbiegał od sklepowego. A te prę groszy zawsze przyda się na jakiś skromny obiektyw :mrgreen:
Poza tym jesli ktoś nie jest zdecydowany czy taka zabawa go wciągnie to zrobi, pobawi się a puźniej wywali na śmietas :mrgreen:

magnum45: tak trzymac! IMHO takie linki sa ciekawe, bo wiele osob z nas lubi sie po prostu pobawic (ja lubie ;) ).

dan: doszly do mnie CY100MR.. niestety bez wrot i malego softboxu, bo zanim dogadalem sie ze sprzedajacym, to lamki juz byly na poczcie :/ nie mniej - ten softobox... kur... 30 min sie meczylem, zeby to zamontowac - ni jak druciki nie maja oparcia o nic w wewnetrznej stronie (tej przy lampie). zero sztywnosci, zero oparcia - wisi... :/ albo czegos mi brakuje w zestawie, albo jestem ciapa :(

webjay napisał/a:
nie mniej - ten softobox... kur... 30 min sie meczylem, zeby to zamontowac - ni jak druciki nie maja oparcia o nic w wewnetrznej stronie (tej przy lampie). zero sztywnosci, zero oparcia - wisi... :/ albo czegos mi brakuje w zestawie, albo jestem ciapa :(

:-/ Pokombinuj jeszcze... Ja ze sfoimi chinczykami (Jinbei) tez sie niezle nameczylem - doslownie. Musialem uzywac nieprzecietnej sily, zeby to poskladac jakos :-D Ale teraz jest niezle..

Jak masz mocowany ten softbox do lampy? U mnie jest taka plastikowa obejma, ktora sie zatrzaskuje na lampie. Troche trudno sie zmienia polozenie sofboxa pion/poziom wzgledem lampy..

samber  Dołączył: 28 Cze 2007
Dan. no właściwie to ja mówiłem o czymś troszkę innym. Zrobiłem sobie już nawet coś takiego... zobaczymy jak się sprawdzi

Skocz do: