dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
To to są podróbki w końcu czy te same torby bez znaczka Fomei?

A610  Dołączył: 15 Sie 2007
Wygląda, że torby robi Winer, a sprzedaje Fomei za wyższą cenę.
Czy winer robiłby podróbki swojej produkcji?
Ceny Winera atrakcyjnie wyglądają.

voytaz  Dołączył: 04 Gru 2007
to jest to samo.
torba daje rade mi pasuje wole ja od lowepro, mam zerwane wszystkie metki itd.

ktos kiedys cos mowil ze przez ten otwor na gorze nie da sie wyjac aparatu, to nie wiem jak to robil bo mi sie doskonale udaje

pozdro

A610  Dołączył: 15 Sie 2007
voytaz napisał/a:
torba daje rade mi pasuje wole ja od lowepro, mam zerwane wszystkie metki itd.
ktos kiedys cos mowil ze przez ten otwor na gorze nie da sie wyjac aparatu, to nie wiem jak to robil bo mi sie doskonale udaje

Właśnie do mnie doszła ta torba winer1962. Jak za 58PLN to wygląda spoko, K10D+50-200(Kit)z osłoną p/słoneczną akurat się mieści w pionie i przez otwór w górnej klapie przechodzi. Jak dla mnie na razie ciut duża, ale mieści się cola 0,5l, grucha do lewatywy itp.
Czy sie różni od fomei962? Na pewno ceną znacznie. Trzeba byłoby porównać z kimś w realu.

dsk  Dołączył: 19 Mar 2008
A610 napisał/a:
Jak dla mnie na razie ciut duża

Duża? :-) Ja wziąłem 1963, szarą, bo czarnych już nie było. I nie wydaje mi się taka wielka. No, wprawdzie po wyjęciu insertu wchodzi lekko format A4 (pewnie nawet segregator) czy butelka mineralnej 1,5l luźno na dnie, ale może kiedyś będę miał czym ją do końca zapełnić. :-) Wykonanie bardzo w porządku, jak za taki rozmiar i takie pieniądze. Najprawdopodobniej wyszły dokładnie z tej samej fabryki co Fomei za 150 zł. :-P

jiro  Dołączył: 15 Lis 2008
mam pytanie co do toreb fomei... zastanawiam sie nad czyms reporterskim i ta seria winer jest calkiem fajna... ale z drugiej strony mysle o lowepro stealth reporter, warto zaplacic wiecej? chodzi mi glownie o to jak chroni sprzet czyli czy wklad jest dostetecznie sztywny tak aby sie nie wyginal za bardzo.

kapsel  Dołączył: 13 Lis 2008
Ja mam 962 i pierwsze co zrobiłem to wyjąłem usztywnienie z dna, żeby mi się dopasowywała do kształtu dupci. I robi to.
Nic mi sie w niej nie zniszczyło ani nie stłukło.
Inna sprawa, że to było normalne użytkowanie, bez pchania się między policje a alterglobalistów czy wódke i zakąskę.

Raffii  Dołączył: 05 Maj 2009
Witam,

Jeżeli macie pytania odnośnie toreb, plecaków fotograficznych czy statywów lub produktów firmy Fomei, chętnie odpowiem na wszystkie zadane pytania. Dysponuje większością (nie licząc oświetlenia) z oferty Fomei.

Ekajana  Dołączył: 30 Lis 2006
A ja oglądałem torby apollo w auchan i jakieś tam inne coś ok 70 zł chyba. Wyglądały bardzo solidnie i miały niezłą chyba dożywotnią gwarancję (chyba że się mylę). Zastanawiam się czy nie kupić takiej właśnie. Lowepro mam ciut mniejszą (w góry) i widzę że puszcza deszcz, pasek mam już zcały popruty. W pracy mam cobrę i jestem z niej bardziej zadowolony. Koleżanka ma w swojej lowepro jeszcze pokrowiec przeciwdeszczowy.

piotrecius  Dołączył: 31 Gru 2006
Czy ktoś kto używa torby Fomei Winner 965 pomógłby rozwiać moje wątpliwości w kwestii jej wymiarów? Wewnątrz ma podobno 22x30x14cm - jak to się ma do rzeczywistości i czy jest możliwość w jednym miejscu włożyć coś szerszego niż te 14cm wypychając lekko torbę (konkretnie chodzi o wystający pryzmat aparatu - w tym miejscu potrzeba około 15-16 cm szerokości)? Zależy mi na torbie o w miarę wąskim profilu, która nie wygląda na pierwszy rzut oka jak "torbiszcze" aparatowe ;-) .

matth  Dołączył: 21 Kwi 2008
piotrecius, ja mam model 963 więc 4cm szerszą. Jest mega pakowna :-) Nie miałem jednak kontaktu z tą węższą. Wygląda umiarkowanie fotograficznie bym powiedział.

matth, a o ile mniej-więcej cm wymiar zewnętrzny Twojej torby jest większy od tego wewnętrznego podawanego w specyfikacji (i czy ten wewnętrzny się w miarę zgadza z tym co piszą)?

Gdzieś 3cm trzeba dodać, wewnętrzne się zgadzają na linijkowe oko. Moja torba ma wyciągany insert więc to pewnie dodaje trochę w każdą stronę, ale nie jest jakaś wielka.

matth, dzięki :-B . Daje mi to już jakieś pojęcie o rozmiarach toreb Fomei i chyba niebawem dokonam zakupu :mrgreen: .

No swoją mam od września czy października i trochę się z nią nachodziłem. Wygodna, nie wykazuje oznak zużycia. Jedno co to brakuje trochę przegródek na śmieci, ale obchodzę to wykładając drobnicę między insert, a boczki. Do tego dostęp od góry bez odpinania klapy i pokrowiec przeciwdeszczowy w szarym (a nie żółtym jak to czasami bywa) kolorze. Pasek jest gruby i podszyty jakimś zamszopodobnym czymś. Jestem zadowolony :-)

andybond  Dołączył: 13 Lip 2009
Ze względu na "cięcia" w domowym budżecie byłem zmuszony kupić tylko coś takiego :-/
Muszę jednak powiedzieć,że po roku użytkowania nie ma śladów przetarć czy tego typu spraw.Pasek na ramię w miejscu gdzie leży na ramieniu jest wyprofilowany w banana a tylna(ta od strony biodra) kieszonka jest z materiału a'la ortalion co powoduje,że fajnie się ślizga po spodniach.Kieszonek ma wiele wewnętrzna kieszonka siatkowa,zewnętrzne boczne pomieściły:Raynoxa,gruszkę,flakonik Chemaxa,zapasowe akku do body,dwa komplety baterii do lampy.Przednia jest na filtry,karty pamieci,adapter M42 i dekielek-zatyczkę do bodyGłówna komora mieści body z kitem,lampę,dwa dodatkowe szkła oraz dyfuzorki.Tak więc za taką kasę i stan w jakim jest po roku nie żałuję zakupu.Zamki,rzepy,szwy-wszystko bez śladów użytkowania

Skocz do: