Jarek Dabrowski  Dołączył: 20 Kwi 2006
plwk napisał/a:
Mnie to prowadzi do głównej strony forum.
Bo klikasz w zacytowany, urżnięty w środku link.

elgreen  Dołączył: 23 Sie 2008
Nie wiem jaki(urżnięty?), ale wyswietlal sie na belce przegladarki w takiej formie "adres ip/..."
Tak go znalazlem w wyszukiwarce. Teraz moge go normalnie zalinkowac
http://pentax.org.pl/view...der=asc&start=0
Nie wiem co to byl za blad - nie wnikam ;-)

elgreen napisał/a:
Nie wiem jaki(urżnięty?)
Jak cytujesz długie linki, to silnik forum je tnie w środku, wstawiając kropki, czyniąc go bezużytecznym. Na przyszłośc warto nie cytować id sesji z linku (sid).
Co nie zmienia faktu, że to nie ma nic wspólnego z Twoim (byłym) problemem.

daśko  Dołączył: 15 Mar 2010
Jarek Dabrowski napisał/a:
silnik forum je tnie w środku, wstawiając kropki, czyniąc go bezużytecznym

Nie do końca "bezużytecznym".
Link z postu elgreen "Wysłany: 2012-03-13, 17:16" otwiera prawidłową stronę tylko, że bez zalogowania użytkownika. Przynajmniej tak jest u mnie.

daśko napisał/a:
Link z postu elgreen
Pisałem o cytowanym linku, czyli z Twojego posta.

EOOT

Bo to jest tylko cytat "skrótu".
I tym sposobem zeszliśmy z problemu który sygnalizował elgreen na sprawy całkowicie drugorzędne.

plwk  Dołączył: 21 Kwi 2006
Faktycznie nie tu klikałem :oops: .
elgreen, nie widzę dlaczego w tym wątku nie dałoby się pisać.

Pisać się da.
Tylko dlaczego będąc zalogowanym i otwierając stronę z podanego przez elgreen linka, otwiera się strona forum "niezalogowana" ?

opiszon  Dołączył: 29 Sty 2008
elgreen napisał/a:
Tylko dlaczego będąc zalogowanym i otwierając stronę z podanego przez elgreen linka, otwiera się strona forum "niezalogowana" ?
przeglądarka nie znajduje sesyjnego cookie dla tego adresu - matc.huje po domenie, bez sprawdzania ip

opiszon napisał/a:
przeglądarka nie znajduje ....

Ok! Wystarczy.

[ Dodano: 2012-03-26, 20:51 ]
ps. Oczywiście, dla mnie.

pazuzu88  Dołączył: 14 Kwi 2011
1. Czy ilość zdjęć w bibliotece (tzn w sesji, czyli ilość zdjęć na dolnym pasku, wczytanych - chyba wiadomo o co chodzi) wpływa na szybkość działania? Mi np powyżej 100 zdjęć nie wyeksportuje wszystkich. Mam coś źle ustawione?
Pierwsze zdjęcia w kolejce obrabia się szybko, natomiast przy ostatnich już czuć wyraźne opóźnienia. Tak samo jak używam pędzla to opóźnienia są uciążliwe.
2. Czy wymiana procesora w laptopie z i3 370m na i5 520m przyniesie jakieś odczuwalne zmiany w szybkości działania LR?

3. Są jakieś sposoby na przyspieszenie działania LR, jakieś ustawienia itp?

romeoad  Dołączył: 02 Lis 2009
pazuzu88 napisał/a:
Są jakieś sposoby na przyspieszenie działania LR, jakieś ustawienia itp?

Duuużo RAMu. Im więcej tym lepiej, pod warunkiem że masz 64bitowy OS.

pazuzu88  Dołączył: 14 Kwi 2011
1. Planuje format i przejście na wersje systemu 64 bit. Czy po formacie wystarczy skopiowac plik biblioteki? Czy trzeba jeszcze cache lub jakieś inne pliki też kopiować? Czy plik biblioteki z wersji 32 bit bez problemu zostanie wczytany do wersji 64 bit?

2. Będę miał sporo pamięci ram (8gb), planuje użyć programu ramdisk czy jakos tak. Jak to umiejetnie wykorzystać? Jakie pliki z LR tam wrzucić?

Mam LR 3,6

1. http://lightroomers.com/m...-computer/1155/ lub znajdz inna strone/poradnik
2. Ja bym sobie odpuscil. Nic to nie da, chyba, ze masz mocno pofragmentowany HDD lub jakis smietnik w systemie.

Pavlvs  Dołączył: 23 Lip 2011
Tak na szybciutko. Jak przywrócić ustawenia w LR3? Mam zapisane wszystko w katalogu setttings i niewiem czemu sie to zresetowało :-/

W oknie importu wybierasz folder docelowy.

Michu  Dołączył: 18 Kwi 2006
Spróbuj przywrócić foty do pierwotnej lokalizacji. Jeżeli ustawienia zostaną zachowane, spróbuj zmienić lokalizację plików poprzez Lightrooma.
Lr daje możliwość zapisu zmian wewnątrz plików DNG - wówczas ustawienia są widoczne pomimo dowolnej zmiany lokalizacji pliku - wystarczy zaimportować.

a) wrzuc je tam gdzie byly, po czym przenies juz wewnatrz Lightrooma
b) pokaz programowi polozenie zdjecia dla jednego pliku z kazdego katalogu - upierdliwe jesli masz duzo katalogow.
c) nie importuj ponownie, bo narobisz duplikatow z przyrostkami w nazwie

Pavlvs  Dołączył: 23 Lip 2011
Czy jeżeli usunąłem pliki .xmp zapisane w na dysku to po uruchomieniu programu lightroom stworzy nowe które ma zapisane w pliku lrcat?

Skocz do: