pentax k100d super , K-5 IIs, DA 55-300 APO , Sigma 50-500 4,5-6,3 APO DG OS HSM,Tamron AF SP 90 mm F/2.8 Di Macro 1:1 metz 48AF-1 , raynox 250,lampa pierścieniowa AF 160 FC
Nikon D500, Obiektyw Tamron 150-600 mm F/5.0-6.3 SP Di VC USD
slwk2020 napisał/a:Tomeyk napisał/a:U mnie w k5IIs bez żadnych problemów używam 128GB (Samsung Evo plus u3).
Czy licznik zdjęć działa.
k5IIs/KP i niezbędne szkla
K5II + Sigma 70-300 dg macro + Pentax 18-55 mm f3.5-f/5.6 DA AL WR SMC + SMC Pentax DA 2.4 35mm AL
Kiedy jesteś w menu i zmieniasz jakość zdjęć (np. z dwóch gwiazdek do trzech) to pokazuje liczbę możliwych zdjeć do wykonania?Tomeyk napisał/a:slwk2020 napisał/a:Tomeyk napisał/a:U mnie w k5IIs bez żadnych problemów używam 128GB (Samsung Evo plus u3).
Czy licznik zdjęć działa.
"Bez żadnych problemów" = licznik działa.
ZX-7, K-5, Kadyszka i jeden limited
k5IIs/KP i niezbędne szkla
Strasznie stresujące. Może 10000 się zmieści? A może 15000? Na wszelki wypadek brałbym zapasową kartęTomeyk napisał/a:może pokazać max 9999
BTW, ciekawe czy któryś producent daje więcej niż 4 miejsca na wyświetlaczu? W Canonie też mi się kończy na 9999.Tomeyk napisał/a:ograniczeniem jest rozmiar pola górnego ekranika
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Czyli karta działa, a jedynie nie wiesz czy zmieści ci się jeszcze 10 tysięcy zdjęć.Tomeyk napisał/a:Tak - sprawdziłem (z ciekawości, bo normalnie robię tylko rawy) i pokazuje. Przy wybraniu niższej jakości ograniczeniem jest rozmiar pola górnego ekranika, może pokazać max 9999.
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Zawsze uważałem, że ze względu na bezpieczeństwo, lepiej mieć kilka mniejszych kart, niż jedną dużą.
K-50 / K-70
Stare stałki,kilka zomów,fiszka,lampa.
Moja galeria na 500px :
http://500px.com/oxygenum
Michu napisał/a:Ale w normalnym użytkowaniu?
Jak widać, to zależy co dla kogo oznacza normalne tudzież w praktyce. Ja ostatnio miałem trochę dziwnych zdarzeń z pendrive'ami, ale karty pamięci nie ubiłem jeszcze żadnej. Być może to kwestia czasu. A może robię jednak na tyle mało zdjęć, że wywinę się spod kosy statystyki?Markus napisał/a:Teoretycznie tak w praktyce bez znaczenia.
*ist DS | K20D | K-5II | 17 | ME-Super | G9X
Mam Pentaksa i nie zamierzam przepraszać
Ryszard napisał/a:karty pamięci nie ubiłem jeszcze żadnej
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
A jak padnie na wyprawie? Osobiście wolałbym mieć zdjęcia nawet z połowy wyprawy niż żadnego. MI równeiz jak do tej pory żadna karta nie padła. Ale na zaprzyjaźnionym forum Nikonarzy są wątki o padających esdekach. Między innymi ze względu na bezpieczeństwo danych są po dwa sloty w zaawansowanych korpusach, lub szuka się zamienników - np. Nikonowy Xqd.Markus napisał/a:Zawsze można partiami zgrywać zdjęcia po każdej wycieczce...
Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=
Michu napisał/a:Ale oczywiście rozumiem chęć dowiedzenia się, jaką największą kartę obsługuje K-5, choć nadal nie wiem w jakim celu.
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
Markus napisał/a:Dlatego najlepszą opcją jest 64 GB i nie wyciąganie jej bez potrzeby
CzareK
K-50 / K-70
Moja galeria na 500px :
K10D, K-5IIs oraz DA 18-55 i inne
K5II + Sigma 70-300 dg macro + Pentax 18-55 mm f3.5-f/5.6 DA AL WR SMC + SMC Pentax DA 2.4 35mm AL
YM124G, MX, Mz-5n, K-5II, K-3II