Tak tylko chciałem zwrócić uwagę, że to nie było porównanie cyfra kontra film ani stare kontra nowe, tylko APS-C vs MF.dan napisał/a:LDevil napisał/a:Nie ma to jak porównywanie APS-C i MF.
![]()
K-3, K100D, DA18-55WR, T17-50/2.8, T70-200/2.8, FA31/1.8, FA77/1.8, SMC-M 50/1.7, SMC-M 135/3.5
http://www.degial.com/contrary.htm napisał/a:raczej unikaj grup dyskusyjnych! Na takich forach zwykle początkujący amatorzy są deptani przez jakichś pseudo-fachowców, obrzucani błotem za używanie „nie tego sprzętu co trzeba”, wciska się kit dla czystej satysfakcji wyżycia się na kimś i zrobienia niewinnej ofierze wody z mózgu
Charli1902 napisał/a:http://www.degial.com/contrary.htm
K-1, K-3, MZ-3, ME Super, IRIX 11/4, D-FA 21/2.4 Ltd, FA31/1.8 Ltd, FA50/1.4, FA77/1.8 Ltd, FA80-320...
- no masz okazało się, że klisza jest doskonała ROTFLdan napisał/a:cyfra irytuje mnie swoja niedoskonaloscia
- każdemu wedle potrzebalkos napisał/a:A mnie doskonałością
ech Golf... meksykańska precyzja, niemiecka fantazjamygosia napisał/a:Ps. Jeśli chodzi o porównanie z samochodami... Gdyby mój golf II nie gnił i gdyby dorównywał bezpieczeństwu IV, to na 100% bym go nie zmieniła. Ostatnio doszłam do wniosku, że jazda "czwórką" jest pozbawiona emocji, nie ma feelingu - jest po prostu nudna.
Na tym forum nie ma OT, każdy post jest dokładnie na temat, który został w nim zawarty.
Przebrzydły Olympusiarz / dla przyjaciół Zygmunt
właśnie na tym to polega, że inność jest postrzegana w kategoriach lepsze-gorsze w zależności od postrzegającego i niestety dla nas użyszkodników, końcowy bilans plusów dodatnich i ujemnych, w obu przypadkach oscyluje w okolicach zera...Żaba napisał/a:Nie ma lepsze, grosze. Jest inne.
MES,K100D
LDevil napisał/a:to nie było porównanie cyfra kontra film ani stare kontra nowe, tylko APS-C vs MF.
Żaba napisał/a:- no masz okazało się, że klisza jest doskonała
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Ganz napisał/a:Paweł Szkup napisał/a:Kurcze, to taki Cartier-Bresson żył i tworzył w wielkiej nieświadomości...
bardzo trafny wniosek, gratulacje... tym bardziej, że zaznaczałem x razy, że nie chodzi tu o wojenkę...![]()
![]()
LDevil napisał/a:pomiar ekspozycji oraz AF,
to też jest w analogu, a nawet było, zanim wymyslili cyfrę...chyba...![]()
alkos napisał/a:Nie bedzie materialnosci fotografii, przewidywania i zaskoczenia (bo przeciez LCD nie znikna), niemozliwosci cofniecia decyzji. A szumy znikna i zostanie paskudna plasticzana gladkosc.
Yashica Mat124, Canon 100d
Paweł Szkup napisał/a:jakoś o FF/BF jakoś nie słyszało![]()
6x7 z kominkiem, pryzmatem oraz drewnianą rączką
Eldred napisał/a:czyli stabilizacja matrycy, jest tak na prawdę na dłuższą metę strzałem w stopę, jak system 4/3 olympusa, bo do stabilizacji matrycy potrzeba więcej miejsca.
Pozdrawiam
6x6 - 24x36 - FF - APS-C - malutki dron
Yashica Mat124, Canon 100d
dan napisał/a:
Sorry, ale cyfra to gowno![]()
Kurde, jakos nigdy nie musialem tak szybko do redakcji dostarczyc zdjecia. I tak sobie mysle, ze w sumie nigdy nie musialem zadnych zdjec do zadnej redakcji dostarczac. superkomornik, czytajac opinie na wszelkich forach, warto sobie trzymac z tylu glowy, ze kazdy pisze w swoim imieniu. To tak jakby na forum o motoryzacji wywiazala sie dyskusja o wyzszosci bolidow F1 nad normalnymi samochodami:superkomornik napisał/a:Jak tak porównujesz to ciekawe w jaki sposób np. po wykonaniu zlecenia na mieście dostarczysz zdjęcia do redakcji w ciągu 15 minut...
pozdrawiam,
dzerrry