RiddlerPL  Dołączył: 19 Sty 2008
Zawsze można spróbowac wersji oszczędnościowej. Tana lampa wpięta w sanki (ważne by miała tryb manualny z możliwością regulacji siły błysku) oraz 540 z czujką w trybie fotoceli i ustawieniu A (własny światłomierz). Błysk lampy w sankach ustawiamy na minimum (byle wyzwoliła 540) która to dobierze siłe błysku już sobie sama (w miare skutecznie to zrobi). Metoda trudna, ale da pewne wymierne efekty.

george  Dołączył: 05 Lut 2010
NIe satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie. Poza tym mam K100d SUPER, czyli niby coś tam lepsze niż zwykła Kasetka. (dzięki za poprawkę)

george napisał/a:
NIe satysfakcjonuje mnie takie rozwiązanie. Poza tym mam K100d SUPER, czyli niby coś tam lepsze niż zwykła Kdyszka.

Chciałeś napisać Kasetka (K100D). Kadyszka (K10D) to deko inna liga już (puszka pozycjonowana półkę wyżej od serii kxxx).

l_uka  Dołączył: 20 Kwi 2006
RiddlerPL napisał/a:
Musisz miec minimum 2 zewnętrzne lampy z kontrolą kontrastu (jedna najlepiej na sankach w aparacie).

tryb lampy "kontrola kontrastu" da się uruchomić w wireless? Wydaje mi się, że aby to działało, obie lampy muszą być wpięte na kablu. W analogowych Z jest fajnie, bo stopka jest z boku i można tego używać z wbudowaną.

Tak mi się wydawałem jak próbowałem tego (Używałem duetu 540 + Metz 58). Ale faktycznie to duzo nie próbowałem więc pewności nie mam.

andrusz  Dołączył: 27 Lip 2007
l_uka napisał/a:
RiddlerPL napisał/a:
Musisz miec minimum 2 zewnętrzne lampy z kontrolą kontrastu (jedna najlepiej na sankach w aparacie).

tryb lampy "kontrola kontrastu" da się uruchomić w wireless?

Da się. Bawiłem się tym kiedyś w ten sposób z K-m + AF360FGZ.

Skocz do: